Σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε ένα επεισόδιο στη νεκρή ζώνη από πλευράς του τουρκικού στρατού, είπε ο Ιωάννης Κασουλίδης.

 

Υπάρχουν πληροφορίες ότι πέραν από την ενίσχυση των φυλακίων τους στη νεκρή ζώνη στη Κύπρο, οι Τούρκοι έχουν στα μετόπισθεν έτοιμες δυνάμεις καταδρομών για να επέμβουν, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας πως σχεδόν κάθε εβδομάδα έχουμε έναν επεισόδιο στη πράσινη γραμμή από πλευράς του τουρκικού στρατού.

 

Όπως γράφει το newpost.gr, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για το 2023, ο κ. Κασουλίδης είπε πως με το παραμικρό, όταν κάποιος γεωργός πάει για να καλλιεργήσει τη γη του εντός της νεκρής ζώνης, βγαίνουν οι Τούρκοι στρατιώτες και δημιουργούν επεισόδιο.

 

Είπε ακόμη πως είχε γίνει μια κινητοποίηση στο χωριό Αστρομερίτης «μετά τη παρενόχληση ενός γεωργού, εντελώς αδικαιολόγητα, για να μπουν μέσα είκοσι τρακτέρ δικά μας στη νεκρή ζώνη. Δεν μπήκαν τελικά ευτυχώς, αλλά αν έμπαιναν θα είχαμε να δούμε δυνάμεις καταδρομών, Land Rover και τι είχαν μαζέψει εκεί για να πάνε να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση. Για αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», είπε ο κ. Κασουλίδης.

 

Ανέφερε, ακόμη, ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία προβαίνει σε μια τεράστια, πολυμέτωπη επίθεση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Περνούμε μια περίοδο μετάβασης, τους τελευταίους μήνες της παρούσας κυβέρνησης και τους μερικούς μήνες που ακολουθούν μέχρι να βρει τα πόδια της η νέα κυβέρνηση. Αυτή την περίοδο επέλεξε η Τουρκία να εκμεταλλευτεί», είπε, σημειώνοντας πως μετά είναι οι εκλογές της Ελλάδας και μετά οι εκλογές της Τουρκίας.

 

πηγή makthes.gr