γράφει ο 

Αποστόλης Μπαμπατζίκος

 

Πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και επεισοδιακή μπορεί να χαρακτηριστεί η 3η αγωνιστική της Α’ ΕΠΣ Καβάλας που ολοκληρώθηκε.

 

Την Κυριακή (6/11) στα Λιμενάρια είχαμε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση και άσχημες εικόνες. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Ορφέας Ελευθερούπολης νίκησε με 0-2 την Αναγέννηση Λιμεναρίων με γκολ των Τσαπέγια και Βακιρτζή στο δεύτερο ημίχρονο. Η Αναγέννηση αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 40’. 

 

Οι δύο ομάδες έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία και όχι μόνο. Καταρχάς η Αναγέννηση από τη μεριά της τονίζει πως δεν δόθηκε μία καθαρή κόκκινη σε αγκωνιά παίκτη του Ορφέα, και παρότι ο βοηθός διαιτητής είπε στο διαιτητή να δείξει κόκκινη, ο διαιτητής αποφάσισε να δώσει κίτρινη. Επίσης οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν τραβηγμένη την δεύτερη κίτρινη-κόκκινη που δέχτηκαν, ενώ ο διαιτητής γενικά πιστεύουν πως τους αδίκησε σε πολλές στιγμές του αγώνα. Η ομάδα των Λιμεναρίων επίσης επισημαίνει πως ποδοσφαιριστής του Ορφέα έκανε άσεμνη χειρονομία προς την εξέδρα, δημιουργώντας ένταση στις κερκίδες.

 

Από την μεριά τους οι άνθρωποι του Ορφέα Ελευθερούπολης έχουν και αυτοί παράπονα από τη διαιτησία. Θεωρούν ότι ακυρώθηκε ένα καθαρό γκολ της ομάδας τους και πως γενικά ο διαιτητής ήταν πολύ κακός. Επίσης τονίζουν πως πολλοί φίλαθλοι στις κερκίδες είχαν άσχημη συμπεριφορά, υπογραμμίζοντας πως ένας φίλαθλος πέταξε κουτάκι μπύρας στο γήπεδο και στη συνέχεια μπήκε και στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να κινηθεί απειλητικά προς τον προπονητή του Ορφέα τον κύριο Κατρακυλάκη.

 

Η κάθε ομάδα έχει τα δικά της παράπονα, τα οποία καταγράφουμε, με τη διαιτησία όπως φαίνεται, να μην έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε αυτό το παιχνίδι. 

 

Στο Οφρύνιο η Δόξα Θεολόγου πήρε μεγάλο διπλό με 0-1, με γκολ του Γκοίκοβιτς στο 20’ απέναντι στον Αετό Οφρυνίου.

 

Το Σάββατο (5/11) στο Ακροβούνι, μεγάλη νίκη με 1-2 πήρε ο Άρης Πηγών, απέναντι στην τοπική ομάδα του Ατρόμητου. Οι γηπεδούχοι αν και έμειναν πίσω στο σκορ με 0-1 με κεφαλιά του Γεωργιάδη, ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Βακιρτζή. Ο Άρης Πηγών όμως κατάφερε να πάρει ένα ακόμη διπλό με γκολ του Δουμάνη, που έγραψε το τελικό 1-2. Οι γηπεδούχοι είναι ευχαριστημένοι με την πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας τους απέναντι σε ένα από τα φαβορί της κατηγορίας, καθώς δημιούργησαν καλές ευκαιρίες. Η ομάδα του Άρη σίγουρα αισθάνεται ευχαριστημένη με ένα ακόμα σημαντικό τρίποντο σε μία δύσκολη έδρα. 

 

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις συνέχισε ο Απόλλων Χρυσοχωρίου που συνέτριψε με 6-0 τον Ατρόμητο Χαλκερού. Μέσα σε δύο λεπτά στο 32’ και 33’ οι Κωνσταντάρας και Λάχμπατζης άνοιξαν το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων πέτυχε άλλα τέσσερα γκολ με τους Χαλπέτη στο 60’ και 75’, Μπούτο στο 65’ και Μελισσόπουλο στο 87’.

 

Ισόπαλοι με 2-2 αναδείχθηκαν στο Κοκκινόχωμα το Βυζάντιο και ο Κεραυνός Ελευθερών. Το σκορ άνοιξε για τον Κεραυνό ο Μιχάλης Σαντογιάννης, με το Βυζάντιο να ισοφαρίζει με τον Κουτσογιαννάκη. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν και το 1-2 με τον Δημήτρη Ντούμα, όμως η ομάδα από το Κοκκινόχωμα ισοφάρισε ξανά με τον Στάθη Μιχαηλίδη.

 

Στο Βερούλειο υπό το φως των προβολέων η ΑΕΚ Καβάλας επικράτησε με 2-0 επί του Βρασίδα Ν. Περάμου. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Άγγος και Χρυσικός.

 

Το παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα και ΑΟ Ποταμιάς, θα διεξαχθεί την Τετάρτη (9/11) στις 14:30.

 

 

 

Αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ – 05/11/2022 

 

 

Ατρόμητος Ακροβουνίου-Άρης Πηγών 1-2

 

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Κεραυνός Ελευθερών 2-2

 

Απόλλων Χρυσοχωρίου-Ατρόμητος Χαλκερού 6-0

 

ΑΕΚ Καβάλας-Βρασίδας Ν. Περάμου 2-0

 

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ – 06/11/2022 

 

 

Αετός Οφρυνίου-Δόξα Θεολόγου 0-1

 

Αναγέννηση Λιμεναρίων-Ορφέας Ελευθερούπολης 0-2

 

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ - 09/11/2022

 

14:30 ΠΑΟΚ Αγ. Ανδρέα-Α.Ο. Ποταμιάς

 

 

 

Βαθμολογία

 

Απόλλων Χρυσοχωρίου  9

Ορφέας Ελευθερούπολης  7

Άρης Πηγών  7

Ατρόμητος Ακροβουνίου  6

Δόξα Θεολόγου  6

ΑΕΚ Καβάλας  6

Κεραυνός Ελευθερών  4

ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα  3*

Αετός Οφρυνίου  3

Ατρόμητος Χαλκερού  3

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος  2

Βρασίδας Ν. Περάμου  1

ΑΟ Ποταμιάς  0*

Αναγέννηση Λιμεναρίων  0

 

*ΠΑΟΚ Αγ. Ανδρέα παιχνίδι λιγότερο

*ΑΟ Ποταμιάς παιχνίδι λιγότερο

 

 

Επόμενη αγωνιστική (4η)

 

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος - Ατρόμητος Ακροβουνίου

Άρης Πηγών - ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα

Κεραυνός Ελευθερών - Αετός Οφρυνίου

ΑΟ Ποταμιάς - Αναγέννηση Λιμεναρίων

Δόξα Θεολόγου - ΑΕΚ Καβάλας

Ορφέας Ελευθερούπολης - Απόλλων Χρυσοχωρίου

Βρασίδας Ν. Περάμου - Ατρόμητος Χαλκερού