Αναλυτική λίστα με όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

 

 

Επίδομα θέρμανσης

Η πλατφόρμα myΘέρμανση για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

 

 

 

Έως 31/5/2022 θα πρέπει να κάνετε αγορά πετρελαίου διπλάσιας αξίας από αυτή που θα λάβετε με την επιδότηση

 

 

 

Επιδοτούνται:

  • πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης

 

  • φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη)

 

 

  • φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα

 

  • βιομάζα (πέλετ)

 

 

  • θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

 

 

Κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης

Τα φυσικά πρόσωπα που ορίζονται ως δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

 

 

α. Εισοδηματικά:

 

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, ανέρχεται έως δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και είκοσι τέσσερεις χιλιάδες (24.000) ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική, το οποίο προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε τέκνο.

 

 

Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται έως είκοσι επτά (27.000) ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

 

 

Στο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα εκείνο, το οποίο αθροιστικά απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος και από την εισφορά αλληλεγγύης.

 

 

 

 

β. Ακίνητης Περιουσίας:

 

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2022, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων, του φορολογικού έτους 2021, να μην υπερβαίνει το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.