Οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας του ΑΟΚ “Γαλάζιοι Αργοναύτες”, αποχαιρετούν τον Ιγκόρ Σιπνιέφσκι με λόγια από τον βιογράφο του Πάβελ Χόστσιμ που αποκαλύπτει πτυχές της ζωής του Πολωνού ποδοσφαιριστή.

 

Αναλυτικά:

 

Νεκρός βρέθηκε ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, ένας απίστευτα χαρισματικός ποδοσφαιριστής που πέρασε από τον ΑΟΚ.

 

Εκτός, όμως, από... ροπή στη μπάλα, είχε και... δαίμονες που τον έτρωγαν με πρώτο και καλύτερο το ποτό, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στη βιογραφία του.

 

Ο ιδιος ο βιογράφος του Πολωνού θα συνταράξει με τα λεγόμενά του. Ο εκ των συγγραφέων Πάβελ Χόστσιμ τόνισε  πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ προτού συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

 

Αποκαλύπτει συγκλονισμένος την στιγμή που ο Σιπνιέφσκι του αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο επιχείρησε να αυτοκτονήσει στη Σουηδία καταπίνοντας μία χούφτα χάπια, τα προβλήματα υγείας που τον κάνουν να δείχνει 70 ετών, ενώ επεσήμανε πως φοβάται για τη ζωή του.

 

«Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές με σπουδαίο ταλέντο. Ήταν πάντα μπροστά από τους υπόλοιπους Πολωνούς ποδοσφαιριστές. 

 

Δυστυχώς όμως πνευματικά δεν ήταν ποτέ έτοιμος για να πετύχει. Πιστεύω πως αξίζει να αφιερώσει κάποιος μερικές ώρες για να αντιληφθεί την ψυχολογία του Ιγκόρ, ενός ανθρώπου που υποφέρει. 

 

Θα μπορούσε να είναι παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής, όμως δεν είχε το μυαλό για να το κάνει. Επίσης το βιβλίο θα διαβαστεί από οπαδούς που πιστεύουν πως ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι είναι διαφορετικός από εκείνους. 

 

Νομίζω πως γρήγορα θα αλλάξουν γνώμη, για πάντα ήταν ένα δυστυχισμένο παιδί

Από το ξεκίνημα της καριέρας του Σιπνιέφσκι άπαντες γνώριζαν τα προβλήματα του αλλά ουδείς τον βοήθησε. 

 

«Τα προβλήματα για τον Ιγκόρ άρχισαν πολύ γρήγορα, στην ουσία όταν ήταν έφηβος. 

 

Έπαιξε ρόλο όμως και το περιβάλλον του, οι προπονητές του έκαναν λάθη από την αρχή. Για πολλά χρόνια στην Πολωνία λέγαμε την ακόλουθη φράση: ‘Είναι καλύτερα να έχουμε έναν μεθυσμένο Σίπεκ (σ.σ.: Σιπνιέφσκι) παρά δύο διαυγείς ποδοσφαιριστές’. 

 

Είναι κρίμα γιατί κανείς δεν επεσήμανε τα προβλήματα και δεν προσπάθησε να τον βοηθήσει σε αρχικό στάδιο. Αν συνέβαινε αυτό πιθανότατα θα είχε διασωθεί».

 

Η ζημιά για τον παλαίμαχο επιθετικό έγινε προτού παίξει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. «Ήδη προτού έρθει στην Ελλάδα κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. 

 

Δεν μπορώ να πω πως όλα τα στραβά άρχισαν στην Ελλάδα, αλλά ήταν ένα διαφορετικό μέρος για τον ίδιο όπου κανείς δεν αντέδρασε και δεν στάθηκε στο πρόβλημα.

 

 Ασφαλώς και ο Ιγκόρ ήταν ενήλικος και ουδείς έχει την υποχρέωση να τον εκπαιδεύσει ή να τον φρουρεί. 

 

Πιστεύω πως αν είχε πάρει το μάθημα του νωρίτερα, εάν κάποιος αρκετά γενναίος του έριχνε μία κλωτσιά στον ‘πισινό’ θα βρισκόταν σε διαφορετικό μέρος από ότι σήμερα»

 

Καλό παράδεισο παικταρά!