Συνάντηση σχεδόν μιας ώρας είχε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου, με τον Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βουλευτή Νοτίου Τομέα Αττικής, Νίκο Παππά.

 

Κατά τη συνάντηση, τέθηκαν προς συζήτηση τα εξής θέματα:

 

Η ελλειμματική οικονομική κάλυψη των ενεργειακών αναγκών και των εργασιών συντήρησης των σχολικών κτηρίων

 

Η ανάγκη χρηματοδότησης του Δήμου για έργα οδοποιίας

 

Η ταχύτερη εξέλιξη των υποθέσεων που αφορούν στη σιδηροδρομική σύνδεση του εμπορικού λιμένα

 

Η επίσπευση της αποκατάστασης της πεσμένης γέφυρας

 

Η διερεύνηση τρόπων από την Πολιτεία, ώστε να βρεθούν χρηματοδοτικά προγράμματα για την επαναχρησιμοποίηση των διατηρητέων καπναποθηκών.

 

Ο κ. Μουριάδης ενημέρωσε τον κ. Παππά για τα στάδια που βρίσκονται οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα στα Τενάγη των Φιλίππων, για την υδροδότηση της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων, που θα χρηματοδοτηθεί εν μέρη από τον ΤΑΡ, και για τις εργασίες που γίνονται τόσο στη Δημοτική Καπναποθήκη όσο και στην καπναποθήκη πρώην ΕΟΚ, όπου θα μεταφερθούν Υπηρεσίες του Δήμου. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις παρεμβάσεις του Δήμου για να δημιουργήσει Ενεργειακή Κοινότητα.

 

Τέλος, ο κ. Μουριάδης ζήτησε περεταίρω πίεση προς την Κυβέρνηση, ώστε να βρεθεί τρόπος απαλλαγής των κατοίκων της πόλης από την πληρωμή διοδίων στην Άσπρη Άμμο.

 

Στη συνάντηση, που έγινε στο δημαρχείο, τον κ. Παππά συνόδευσαν η βουλεύτρια Τάνια Ελευθεριάδου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Κώστας Μορφίδης, ο τέως βουλευτής Δημήτρης Εμμανουηλίδης και το μέλος της ΚΕ, Ζωή Χωματά.

 

Σημειώνεται ότι η προαναφερθείσα επίσκεψη του πρώην Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής των Κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Καβάλα, όπου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του κόμματός του.