Ανάμεσα στις έξι ελληνικές πόλεις με φυσικά τοπία, ενδιαφέρουσα γαστρονομία, δίπλα σε λίμνες, ποτάμια και με φρούρια που προτείνει η ιστοσελίδα iefimerida για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου συγκαταλέγεται και η Καβάλα.

 

Συγκεκριμένα γράφει:

 

Τριήμερο στην Καβάλα

 

Από τις ωραιότερες πόλεις της Μακεδονίας, με το επιβλητικό Φρούριο και μια Παλιά Πόλη σαν να ξετρύπωσε από παραμύθι, η Καβάλα είναι ένας προορισμός που εκπλήσσει ευχάριστα τους επισκέπτες της.

 

Η Καβάλα είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο και η πρόσβαση γίνεται οδικώς και αεροπορικώς. Στα πλεονεκτήματά της είναι πως έχει τέσσερις παραλίες μέσα στην πόλη και ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές.

 

 

Από τα αξιοθέατα που αξίζει να δείτε στην Καβάλα είναι το Φρούριο, γνωστό ως Κάστρο. Πρόκειται για ένα οθωμανικό οχυρό και στη θέση του βρισκόταν παλαιότερα ένα βυζαντινό κάστρο, το οποίο καταστράφηκε από την κατάκτηση της πόλης το 1391.

 

Το Φρούριο είναι κτισμένο στην τοποθεσία «Ακρόπολις», χωρίζεται σε δύο μέρη και φυσικά από εκεί θα δείτε από το ψηλότερο σημείο ολόκληρη την πόλη της Καβάλας.

 

Το Σπίτι του Μεχμέντ Αλή, το Ιμαρέτ, οι Καμάρες, το παλιό υδραγωγείο της πόλης, που χρονολογείται από το 1520, και το Μουσείο Καπνού με πολλά εκθέματα από φωτογραφικό υλικό και μηχανήματα είναι από τα κορυφαία αξιοθέατα που μπορεί να δει ο επισκέπτης στην Καβάλα.

 

Από τις εμπειρίες που θα βιώσετε είναι αναμφισβήτητα η βόλτα στην Παλιά Πόλη, όπου περπατώντας στα πλακόστρωτα σοκάκια θα κάνετε μια βόλτα στην ένδοξη ιστορία της πόλης.

 

Φυσικά, τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης θα τα βρείτε περπατώντας μέσα στη Παλαιά Πόλη. Όσο περισσότερο περιπλανηθείτε μέσα στα σοκάκια τόσα περισσότερα θα γνωρίσετε για τον τόπο μέσα από κτίρια, μοναστήρια και εκκλησίες που έχουν ξεχωριστή ιστορία.

 

Η Καβάλα έχει ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα με πολλές επιρροές από τους λαούς που πέρασαν από τον τόπο. Η κουζίνα της πόλης επηρεάστηκε τόσο από τους πρόσφυγες όσο και από τους πλούσιους καπνέμπορους που έφεραν νέες γεύσεις και μοντέρνες τεχνικές.

 

Τα θαλασσινά παντρεύονται με το πιλάφι και τα μπαχαρικά, οι ελιές Θάσου, τα κρεατικά και τα σπαράγγια είναι στις top επιλογές για να συνοδέψετε το τσιπουράκι σας.