Την Καβάλα επισκέπτεται ομάδα Αμερικανών μεσιτών ακινήτων, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιούν σε συγκεκριμένες ελληνικές πόλεις.

 

Η Αλεξανδρούπολη ήταν ο πρώτος σταθμός του οκταήμερου ταξιδιού στην Ελλάδα της πολυμελούς αποστολής Αμερικανών επαγγελματιών του κτηματομεσιτικού κλάδου (Real Estate) από την Πολιτεία του Ιλινόι.

 

Όπως ανακοινώθηκε, τις επόμενες ημέρες η αντιπροσωπεία των Αμερικανών μεσιτών θα επισκεφθεί την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάργα, την Πάτρα, το Αίγιο, την Κόρινθο και την Αθήνα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπροσωπεία των 22 μεσιτών έφτασε στην Καβάλα το απόγευμα της Δευτέρας και έχουν προγραμματιστεί ορισμένες επαφές τους έως και το μεσημέρι της Τρίτης.

 

Φαίνεται ότι στην Καβάλα δεν θα υπάρξει υποδοχή σε επίπεδο δήμου ή επιμελητηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην πόλη, στην περιοχή των Φιλίππων και στο κτήμα Βιβλία Χώρα.

 

Ωστόσο δεν έχει υπάρξει έως τώρα σχετική ανακοίνωση. 

 

Τα μέλη της Ένωσης Μεσιτών του Σικάγο επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας το Επιμελητήριο Έβρου και το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

 

Οι τοπικοί φορείς του Έβρου έκαναν παρουσίαση του προφίλ της περιοχής, ανέλυσαν τις δυνατότητες επενδύσεων και έφεραν σε επαφή τους τοπικούς μεσίτες από την Αλεξανδρούπολη κι άλλες περιοχές του νομού με την αμερικανική αντιπροσωπεία.

 

Η περιοδεία των Αμερικανών γίνεται σε συνεργασία με την Ένωση Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας κι έχει ως σκοπό να αναδείξει περιοχές που δεν είναι πολύ γνωστές αλλά αποτελούν «γη ευκαιριών» (land of opportunity).  

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης έκανε λόγο για «έκδηλο από καιρό αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας» και σημείωσε: «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν σήμερα εδώ, ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή μας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είναι μέλη μίας από τις μεγαλύτερες Ενώσεις των ΗΠΑ με χιλιάδες μέλη. Συνεπώς, η διαφήμιση του Έβρου στο κομμάτι των real estate ευκαιριών είναι τεράστια και αναμένουμε σύντομα τη σύναψη συμφωνιών».

 

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης αναφέρθηκε στα έργα υποδομών δημόσιου και ιδιωτικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης, παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής καθώς και τα μεγάλα projects που ανοίγουν τον δρόμο για νέα επενδυτικά σχήματα στους τομείς των logistics, του εμπορίου, των μεταφορών, του τουρισμού και της εκπαίδευσης.