Με την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων το πρωί της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου η Καβάλα τίμησε την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

 

Στις 10:00 το πρωί τελέστηκε  μνημόσυνο μετά την Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου.

 

Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο κ. Αθανάσιος Τσιολάκης, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας».

 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης Καβάλας από τους Βουλευτές, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας.

 

 

Επίσης τους Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους Προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων, Οργανώσεων των γυναικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

 

Τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων.