Στο θέμα της μείωσης της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Καβάλας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. Όπως αναφέρει το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί απαξιώνεται ο αερολιμένα της Καβάλας

 

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις το αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος" στην Χρυσούπολη, παρά το γεγονός ότι η περιοχή μας είναι από τις πλέον τουριστικές στην Βόρεια Ελλάδα.

 

Και ενώ, σύμφωνα με την έκθεση της Fraport Greece, τα περιφερειακά αεροδρόμια, εν συνόλω, παρουσιάζουν αύξηση της επιβατικής κίνησης για τους καλοκαιρινούς μήνες, το αεροδρόμιο της Καβάλας καταγράφει πτώση.

 

Συγκεκριμένα, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019, το αεροδρόμιο Καβάλας σημειώνει πτώση της τάξης του 10,7 %, ενώ για το πρώτο 8μηνο του 2022 καταγράφει την μεγαλύτερη πτώση απ' όλα τα αεροδρόμια της χώρας, σε ποσοστό 20,6%.

 

Με δεδομένο ότι αρκετές εταιρείες θα σταματήσουν τις πτήσεις εξωτερικού τις επόμενες βδομάδες, η κατάσταση προβλέπεται να γίνει χειρότερη.

 

Άλλωστε, η επιβατική κίνηση από και προς την Αθήνα περιορίζεται σε ένα δρομολόγιο την ημέρα, σε εξαιρετικά άβολες ώρες.

 

Την ίδια στιγμή, το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης προγραμματίζει μέχρι και 3 δρομολόγια την ημέρα, με τιμές εισιτηρίων στο μισό από αυτές της Καβάλας.

 

Η-ανεξήγητα- μειωμένη επιβατική κίνηση και η απαξίωση του αεροδρομίου της Καβάλας, συμπαρασύρει σε μαρασμό τόσο τα καταστήματα εντός του αεροδρομίου, όσο και άλλες υπηρεσίες που επηρεάζονται από την κίνηση (ταξί, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κτλ.). Αν στα παραπάνω, προστεθεί και η απουσία λεωφορείου από και προς το αεροδρόμιο, γίνεται αντιληπτό ότι η αδράνεια της διοίκησης, σε συνδυασμό με την αδιαφορία του αρμόδιου υπουργείου και των κυβερνητικών βουλευτών, οδηγεί σε άγνωστες ατραπούς.

 

Και για να είμαι ξεκάθαρη:

 

Γιατί απαξιώνεται το αεροδρόμιο της Καβάλας;

 

Υπάρχει σκέψη για περαιτέρω υποβάθμιση-ή ακόμα χειρότερα- για διακοπή των πτήσεων από και προς Αθήνα;

 

Γιατί δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε το αεροδρόμιο της Καβάλας να είναι ανταγωνιστικό προς τα υπόλοιπα, να προσφέρει περισσότερες της μίας πτήσεις ανά ημέρα, σε χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου;