Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια της εταιρείας Levante Ferries που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Σμύρνη. 

 

Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα αρχίσουν τα δρομολόγια τα οποία έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας. 

 

Συγκεκριμένα, η Levante Ferries  θα  συνδέει τη Σμύρνη με τη Θεσσαλονίκη, με το ΕΓ/ΟΓ Smyrna di Levante, με τρία δρομολόγια την εβδομάδα, μεταφέροντας με το πλοίο επιβάτες και εμπορεύματα

 

Η θαλάσσια αυτή γραμμή φιλίας, όπως έχει ονομαστεί κι’ ανοίγοντας ένα νέο δρόμο για τις εμπορευματικές μεταφορές αλλά και την τουριστικές ροές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

 

Το πλήρως μετασκευασμένο πλοίο, θα αποπλέει απόγευμα από τη Σμύρνη για να βρίσκεται το πρωί της επομένης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως ακριβώς θα συμβαίνει και με τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη.

 

Το Smyrna di Levante, στο πλαίσιο των επιδοτούμενων γραμμών, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, θα πιάνει  και Μυτιλήνη, στάση της οποίας η επανάληψη θα εξαρτηθεί από την επαναπροκήρυξή της από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Επένδυση που έφτασε στα 16 εκατ. ευρώ

 

Η Levante Ferries, μία ακτοπλοϊκή επιχείρηση που άρχισε να δραστηριοποιείται μόλις το 2015 και ως τώρα εκτελεί δρομολόγια στο Ιόνιο,  βλέπει στη νέα γραμμή Θεσσαλονίκης- Σμύρνης, στην πρώτη της διεθνή γραμμή, μία σημαντική επιχειρηματική ευκαιρία,  στην οποία και επενδύει περί τα 16 εκατ. ευρώ.

 

Η Levante, εκτός από χρήματα, σε αυτή τη θαλάσσια «γραμμή φιλίας Ελλάδας- Τουρκίας» έχει από το 2019  επενδύσει χρόνο και πολλές προσπάθειες, ενώ ειδικά για τη συγκεκριμένη γραμμή αγόρασε και το πλοίο που στη συνέχεια μετασκεύασε, το Smyrna di Levante.

 

Ταξίδι 12-13 ωρών με το Smyrna di Levante

 

Το Smyrna di Levante, μήκους 160 μέτρων και πλάτους 23 μ., θα μπορεί να μεταφέρει περίπου 55 φορτηγά των 16 μέτρων (ΤIR), 930 επιβάτες ενώ διαθέτει 77 καμπίνες επιβατών με 210 κλίνες. Το πλοίο θα ταξιδεύει με ταχύτητα 18,5-19 κόμβων/ ώρα και το ταξίδι θα διαρκεί 12-13 ώρες.