O βουλευτής Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος υποδέχθηκε στο νομό μας τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια κ Κώστα Φραγκογιάννη την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού αναφορικά με τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας πραγματοποίησαν από κοινού επίσκεψη στις εγκαταστάσεις δύο καινοτόμων ελληνικών εταιριών στη Δράμα, των WONDERPLANT και RAYCAP.

 

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο βουλευτής Δράμας δήλωσε τα εξής:

 

«Ο κ. Φραγκογιάννης επισκεπτόμενος δυναμικές επιχειρήσεις του νομού μας, με εξαγωγική δράση, εξήρε το πλεονέκτημα που δημιουργήθηκε για τη δυναμική επιχειρηματικότητα στο τόπο μας την οποία και χαρακτηρίζει η εξωστρέφεια και η πρωτοπορία. Εξέφρασε ταυτόχρονα την πρόθεση του να ενισχύσει την ανάπτυξη ανάλογων επιχειρήσεων.

 

Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή της θητείας μας. Η τεχνολογική καινοτομία στις επιχειρήσεις αποτελεί σημαντικό κλειδί για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος εντός και εκτός εθνικών συνόρων, για τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, καθώς και για την εθνική ανάπτυξη.

 

Προσωπική μου μέριμνα αποτελεί ως νομός να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου το όραμα των ανθρώπων που επιχειρούν να γίνεται πράξη.

 

Η Δράμα έχει αποδείξει ότι μπορεί και επιχειρεί με εξωστρέφεια, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια όλων που στοχεύουν σε αναπτυξιακά μοντέλα υψηλής τεχνολογίας πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.»

 

(δελτίο Τύπου)