Ταχύτατη επέκταση στη βόρεια Ελλάδα εξασφάλισαν τα σούπερ μάρκετ «Κρητικός» μετά την εξαγορά του ομίλου σούπερ μάρκετ «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.».

 

Ο Όμιλος που απέκτησε η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός διαθέτει 52 εταιρικά καταστήματα ενώ διαχειρίζεται επίσης τα εξής εμπορικά σήματα:

Ελληνικά Μάρκετ

Πρόοδος Μάρκετ

Ήλιος Μάρκετ

Γρήγορα.

 

Κάτω από τα 4 αυτά σήματα λειτουργεί ένα μεγάλο δίκτυο πανελλαδικά με 300 καταστήματα.

 

Οι τρεις πρώτες αλυσίδες έχουν ήδη παρουσία στο νομό Καβάλας και μέσω αυτών αποκτά πλέον πρόσβαση και ο «Κρητικός».

 

Συγκεκριμένα,

 

- με σήμα «Ελληνικά Μάρκετ» λειτουργούν 4 καταστήματα στη Μουσθένη, τον Αμυγδαλεώνα και την Καβάλα (2).

 

- με σήμα «Πρόοδος» λειτουργούν 9 καταστήματα σε Οφρύνιο, Αντιφιλίππους, Κρηνίδες, Καβάλα, Ποτό, Λιμένα, Ραχώνι, Καλλιράχη και Λιμενάρια.

 

- με σήμα «Ήλιος» λειτουργούν 4 καταστήματα σε Λιμενάρια, Πευκάρι, Ακροπόταμο και Παραλία Οφρυνίου

 

Σημειώνεται ότι στο Λιμένα Θάσου λειτουργούσε και πριν την εξαγορά σούπερ μάρκετ που είχε απευθείας τα σήματα «Κρητικός».

 

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία αναφέρονται τα εξής:

 

ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ενισχύει σημαντικά την παρουσία της σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη, επεκτείνοντας το δίκτυό της με την εξαγορά του ομίλου σούπερ μάρκετ «Συνεργαζόμενοι Παντοπώλες Α.Ε.» και την ένταξη στο δυναμικό της, των 52 εταιρικών καταστημάτων του ομίλου, αλλά και τη διαχείριση των εμπορικών σημάτων «Ελληνικά Μάρκετ», «Πρόοδος Μάρκετ», «Ήλιος Μάρκετ» και «Γρήγορα», μαζί με το ευρύτατο δίκτυο των 300 καταστημάτων τους.

 

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρίας με στόχο την παρουσία σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας και την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά.        

 

Κάνοντας έτσι πράξη την υπόσχεση «κάθε μέρα δίπλα σας» και το όραμα της εταιρίας να νοιάζεται καθημερινά και να στηρίζει την τοπική αγορά, τους τοπικούς προμηθευτές, πελάτες και εργαζόμενους και, εν τέλει, τις τοπικές κοινωνίες".