Εγκαινιάστηκε η πρώτη ανταλλακτική βιβλιοθήκη στην παιδική χαρά  στα Καλύβια Λιμεναρίων που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιμεναρίων «Το Κάστρο»

 

Μικροί και μεγάλοι " γέμισαν" το ψυγείο. Έφεραν και πήραν βιβλία, άκουσαν για την φιλαναγνωσία για την ανταλλαγή, την ανακύκλωση, και την φιλοσοφία αυτής  της βιβλιοθήκης.

 

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος:

 

" πληρώνουμε  κάτι;"

 

" τι θα γίνει άμα αδειάσει το ψυγείο;;",

 

" κάποιοι παίρνουν μόνο και δεν βάζουν" ,

 

"αν μου αρέσει ένα βιβλίο μπορώ να το κρατήσω;; "

 

"τα βιβλία στο ψυγείο;;;

 

" Ναι δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία, όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα πράγματα, να εξακολουθούν να είναι χρηστικά, λειτουργικά. Έτσι τα ψυγεία ΙΖΟΛΑ (συλλεκτικά, τα πρώτα ελληνικά ψυγεία) με μια δεύτερη ευκαιρία μετατράπηκαν σε" ψυγεία της γνώσης " ανταλλακτικές βιβλιοθήκες.

 

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της εκδήλωσης οφείλουμε στην ομάδα KALUMBA που "γέμισε" από όλες τις απόψεις τον χώρο με παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Παιχνίδια από άλλα μέρη του κόσμου κατασκευασμένα από τους ίδιους με ανακυκλωμένα υλικά. Το δεύτερο "ψυγείο" τοποθετήθηκε στον πεζόδρομο Λιμεναρίων στο ύψος της αστυνομίας με ξενόγλωσσα Παιδικά κ άλλα βιβλία.

 

Στα ψυγεία μπορείτε να τοποθετήσετε και βιβλία που θέλετε να δωρίσετε στη βιβλιοθήκη του Συλλόγου (εκτός από εγκυκλοπαίδειες).