Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες μόνο από τον φριχτό θάνατο 50χρονου μοτοσικλετιστή στο Ηράκλειο Κρήτης που καταπλακώθηκε από πτώση δέντρου ενώ κινείτο σε λεωφόρο και κάποιοι αρμόδιοι στον δήμο Παγγαίου φαίνεται ότι θέλουν να λάβει η περιοχή ανάλογη αρνητική δημοσιότητα.

 

Εδώ και 1,5 τουλάχιστον μήνα έχει σπάσει τελείως ένα δέντρο και έχει πέσει στο διπλανό του το οποίο έχει γείρει επικίνδυνα επάνω σε τρίτο δέντρο. Τα δέντρα βρίσκονται ακριβώς δίπλα στον δρόμο και σε σπίτια παραθεριστών στην παραλία Ορφανίου (οδός Αγίας Παρασκευής).

 

Οι περίοικοι έχουν προσπαθήσει επαλειμμένα να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου, έχουν κάνει επώνυμες καταγγελίες- αναφορές στο δημοτικό κατάστημα στη Γαληψό, χωρίς μάλιστα να λάβουν αριθμό πρωτοκόλλου για την καταγγελία τους (γιατί άραγε;), έχουν επιδείξει τις φωτογραφίες που δημοσιεύει κατ’  αποκλειστικότητα το site μας, αλλά φαίνεται ότι το αυτί των αρμοδίων υπηρεσιών δεν ιδρώνει ώστε να απομακρυνθούν με ασφάλεια τα δέντρα.

 

Σε μία από τις πολλές επικοινωνίες μάλιστα, υπάλληλος συνέστησε να απομακρύνουν το δέντρο οι περίοικοι μόνοι τους, με κίνδυνο βέβαια οι τελευταίοι να βρεθούν υπόλογοι, αν κάποιος τους ζητήσε τον λόγο με το γνωστό «Ποιος σας είπε να κόψετε τα δέντρα;».

 

Η πρόσφατη κακοκαιρία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πτώση δένδρων σε άλλες περιοχές του δήμου Παγγαίου, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύματα, δεν φαίνεται να θορύβησε την δημοτική αρχή.

 

Είναι αλήθεια ότι κλιμάκιο του δήμου έκανε αυτοψία στον χώρο στις 18 Αυγούστου, αλλά ήρθε, είδε και απήλθε, καθώς δεν είχε τα μέσα για την απομάκρυνση των δέντρων, αφήνοντας υποσχέσεις για μελλοντική επίλυση του προβλήματος.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ανάστατοι και απαγορεύουν πλέον τα μικρότερα παιδιά να πλησιάζουν φοβούμενοι για το χειρότερο. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!