Με τελεσίδικη απόφαση που έχει αμετάκλητο χαρακτήρα, αναγνωρίσθηκε η ιδιοκτησία πολίτη (ο οποίος είναι κάτοικος του εξωτερικού) μετά από 39 χρόνια, και διεκόπη κοινοτικός δρόμος.

 

Ο παραπάνω δρόμος συνδέει την Ευκαρπία με το Κοιλάδι στο Κιλκίς.

 

Το οικόπεδό του περιφράχθηκε από συνεργείο του Δήμου Κιλκίς ενώ ο άσφαλτος που βρίσκεται στο οικόπεδο θα αποξηλωθεί σύντομα.

 

Η οδική εξυπηρέτηση γίνεται μέσω παράκαμψης στο επόμενο τετράγωνο του δρόμου Ευκαρπίας – Κοιλαδίου και αμέσως μετά από τον κανονικά υφιστάμενο δρόμο. Για τη διευκόλυνση των οδηγών έχουν τοποθετηθεί ήδη πινακίδες σήμανσης.

 

Στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Κιλκίς αναφέρονται τα εξής:

 

«Στη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας σε ότι αφορά την κυκλοφορία οδού που συνδέει την κοινότητα της Ευκαρπίας με την κοινότητα Κοιλαδίου προχώρησε συνεργείο της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών εκτελώντας δικαστική απόφαση απόδοσης μικρού τμήματός της στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

 

Ο συγκεκριμένος δρόμος κατασκευάστηκε τον Οκτώβριο του 1983 και διερχόταν μέσα από ιδιωτικό οικόπεδο καταλαμβάνοντας έκταση 230 τ.μ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθούν, υπήρξε προφορική συνεννόηση μεταξύ της κοινοτικής αρχής και του ιδιώτη για την ιδιοκτησιακή του αποκατάσταση με ανταλλαγή του οικοπέδου που έγινε δρόμος.

 

Οι διαπραγματεύσεις δεν τελεσφόρησαν και το 2003 ο ιδιοκτήτης του ακινήτου κατέθεσε αγωγή στο Ειρηνοδικείο Κιλκίς κατά του τότε δήμου Κρουσσών.

 

Ο ενάγων δικαιώθηκε με την υπ. αριθ. 7/2004 απόφαση του Δικαστηρίου που αναγνώριζε ως πλήρη και αποκλειστική την ιδιοκτησία του επίδικου εδαφικού τμήματος».

 

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.