γράφει ο 

Κώστας Παπακοσμάς 

 

Από τι φαίνεται έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους τα έργα υποδομής στην οδό Κασσάνδρου στην Καβάλα.

 

 

Προφανώς θα ξεκινήσουν σύντομα τα έργα ανάπλασης στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας 28ης Οκτωβρίου (Καπνεργάτη, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και 40 χρόνια).

 

 

Προβλέπεται σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δήμου, πεζοδρομήσεις έργα πρασίνου και γενικά αναβάθμιση όλης της περιοχής.

 

 

Αυτές τις ημέρες όσοι διαβαίνουν την οδό από τα εναπομείναντα και πριν την ανάπλαση πεζοδρόμια, βλέπουν και ακούν… την ροή του νερού στο … ρέμα της Κασσάνδρου.

 

 

Το ρέμα αυτό ένα από τα μεγαλύτερα της πόλης αρκετές δεκαετίες πριν διέρχονταν την πόλη και κατέληγε στην θάλασσα , μπροστά από την σημερινή Μυροβόλο Άνοιξη στο λιμάνι.

 

 

Σήμερα το ίδιο γίνεται , μόνο που αυτό γίνεται από τον κλειστό αγωγό , που κατασκευάστηκε σε διαφορετικές φάσεις πριν πολλά χρόνια.

 

 

Ο αγωγός έχρηζε συντήρησης και αυτό γίνεται μια και είχαν συσσωρευτεί μέσα σε αυτόν πολλές φερτές ύλες με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

 

 

Η θέα του νερού αλλά κυρίως η… “δροσιά” που δίνει μας.. ωθεί να γράψουμε μήπως θα ήταν εφικτό, τώρα που τα έργα δεν ξεκίνησαν να γίνει ορατό ένα τμήμα του ρέματος; Mέσα στην υπό ανάπλαση περιοχή; Ποια θα ήταν άραγε η αίσθηση και η εικόνα ένα ρυάκι με νερό να διέρχεται το κέντρο της πόλης;

 

 

Θα μπορούσε άραγε αυτό το νερό… που αν και καλοκαίρι τρέχει ασταμάτητα, να αποτελεί το φυσικό πότισμα των δένδρων και φυτών που θα τοποθετηθούν στην περιοχή; Ποια θα ήταν η εικόνα αν η φυσική αυτή ροή ήταν φωτισμένη τις νυχτερινές ώρες;

 

 

Με πολύ καλοπροαίρετη διάθεση οι σκέψεις αυτές προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και ειδικά στον φίλο Αντιδήμαρχο Γιάννη Ιακωβίδη.