γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουλίου στην περιοχή της Σαλιάρας. Βούλγαρος 25 ετών που οδηγούσε μηχανή γουρούνα έχασε τον έλεγχο και η μηχανή έπεσε στον γκρεμό της πλευρά της παραλίας Σαλιάρα. Ευτυχώς εκείνη την ώρα η παραλία δεν είχε κόσμο αλλιώς θα είχαμε τραγωδία με νεκρούς αφού η γουρούνα προσγειώθηκε επάνω σε ξαπλώστρες.

 

Ο οδηγός διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και από εκεί στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ελαφρύτερα τραυματίστηκε η συνεπιβάτης της μηχανής. Διακομίστηκε και παρέμεινε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.

 

Πάντως, τα ατυχήματα αυξάνονται μέρα με την ημέρα στο νησί της Θάσου ενώ γεμάτα είναι και τα επείγοντα από ασθενείς ντόπιους αλλά κυρίως τουρίστες που καλούνται καθημερινά να διαχειριστούν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας. Το ερώτημα που τίθεται:  αν είναι αρκετό το ιατρικό προσωπικό για να καλύψει τις τόσο αυξημένες ανάγκες με δεδομένο ότι η κίνηση έχει ξεπεράσει ακόμα και το 2019.

 

Επίσης ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει είναι αν κινδυνεύουν οι γιατροί με κατάρρευση που θα τους κρατήσει μακριά από τα καθήκοντα τους με αποτέλεσμα να μείνει ακάλυπτη η υγειονομική μονάδα. Μια επίσκεψη στα επείγοντα του Κέντρου Υγείας από τους αρμόδιους θα βοηθούσε να καταλάβουν πόσο επικίνδυνα τεταμένη είναι η κατάσταση από τα πολλά περιστατικά.