Κανονικά θα διεξαχθεί φέτος το Διεθνές Λαογραφικό Φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα» στο Ακόντισμα στη Νέα Καρβάλη.

 

Φέτος, πρώτη χρονιά μετά την περιπέτεια της πανδημίας, την παράδοση των λαών τους θα παρουσιάσουν μουσικά και χορευτικά σχήματα από την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Αλβανία και φυσικά την πατρίδα μας την Ελλάδα που φέτος λόγω της συμπλήρωσης 100 χρόνων προσφυγιάς θα εκπροσωπηθεί από τρία συγκροτήματα της Λέσχης Ποντίων Καβάλας, του Συλλόγου Μικρασιατών και της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης.

 

 

Το θέατρο στο Ακόντισμα είναι έτοιμο να τους υποδεχτεί και οι φίλοι και τα μέλη της Στέγης Πολιτισμού εργάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία του.

 

Το Σάββατο 16 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα, λίγο πριν την επίσημη έναρξη του «Ήλιος και Πέτρα», σε ειδική τελετή στην πλατεία του Ακοντίσματος θα γίνει κατάθεση στεφάνων εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στο παγκόσμιο μνημείο των Καππαδοκών (ο θησαυρός των Καππαδοκών) και θα φυτευτούν δένδρα που η κάθε χώρα θα φέρει μαζί της για να θυμίζουν την αδελφοσύνη των λαών των Βαλκανίων, θα κεραστούν παραδοσιακά εδέσματα και όλοι μαζί στις 9.00 μ.μ. θα κατευθυνθούμε στο θέατρο του Ακοντίσματος για την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.

 

Την Κυριακή 17 Ιουλίου το βράδυ μετά τον παρουσία των χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων θα ακολουθήσει συναυλία των ΘΡΑΞ ΠANKC.

 

 

Το Φεστιβάλ στηρίζει η Κοινότητα Νέας Καρβάλης, ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια του Δήμου Καβάλας.

 

Η είσοδος είναι και τις δύο βραδιές ελεύθερη για όλους. «Λαοί μπορούμε να ζήσουμε μαζί»

 

δελτίο Τύπου