«Σύντομα η Λέσχη Αξιωματικών αλλάζει όψη. Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ για την επανάχρηση του κτηρίου», λέει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης.

 

Όσα αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο κ. Μποσμπότης:

 

"Το κτήριο έχει κατασκευασθεί περίπου στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δώμα. Λειτουργούσε έως και την παραχώρησή του στον Δήμο Παγγαίου ως χώρος εστίασης αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού.

 

Το υπάρχον κτηριακό κέλυφος διατηρείται, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες επισκευές για την αποκατάσταση βλαβών και φθορών και στην συνέχεια πραγματοποιούνται οι απαραίτητεςεργασίες για την διαμόρφωση του πολυχώρου εκδηλώσεων.

 

Στο υπόγειο εντάσσονται χώροι διοικητικής υποστήριξης του πολυχώρου, γραφεία, χώροι w.c. βοηθητικοί – αποθηκευτικοί χώροι και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων.

 

Στο ισόγειο δημιουργούνται 2 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες έχουν την δυνατότητα να διαχωρίζονται ή να ενοποιούνται με χρήση ξύλινων ηχομονωτικών αναδιπλούμενων πάνελ. Κατασκευάζονται επίσης χώροι w.c., αναψυκτηρίου, φουαγιέ, κλπ.

 

Στον χώρο του δώματος δημιουργείται μικρός χώρος φουαγιέ και χώρος παρασκευαστηρίου.

 

Στην ανατολική πλευρά του δώματος κατασκευάζεται πέργκολα από γαλβανισμένες και βαμμένες χαλύβδινες διατομές για την στέγαση τμήματος του, έτσι ώστε να υπάρχει ηδυνατότητα να χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος αναψυχής.

 

Για την ανεμπόδιστη μετακίνηση στο σύνολο των σταθμών του κτηρίου προτείνεται η κατασκευή ανελκυστήρα στην νοτιοανατολική όψη του κτηρίου (σε επαφή με το υφιστάμενο κλιμακοστάσιο).