Είναι μητέρα έξι παιδιών. Το πρωί εργάζεται σε παιδικό σταθμό, το απόγευμα παρακολουθούσε μαθήματα και το βράδυ διάβαζε. Έβγαλε 19.000 μόρια.

 

Η Μαριάννα Λαζάρου φοίτησε στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Καβάλας και απέδειξε ότι όταν κάποιος έχει πίστη και πρόγραμμα όλα μπορούν να συμβούν.

 

Όπως λέει η κ. Λαζάρου στον KavalaNews 102.8 η απόφαση δεν ήταν της στιγμής.

 

Βέβαια δεν ήταν μόνη της σε όλη τη προσπάθεια, αλλά με τον σύζυγό της ο οποίος ήταν την στηρίζει σε κάθε βήμα. Παρακολουθούσανε μαζί τα μαθήματα, ενώ τις μέρες των εξετάσεων έγραψε και ο ίδιος για να της δίνει κουράγιο.  

 

«Μαζί με τον σύζυγο μου γραφτήκαμε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι. Όχι μόνο παρακολουθήσαμε τα μαθήματα αλλά ήταν μία εξαιρετική εμπειρία. Αποφάσισα στα 50 μου να δώσω Πανελλήνιες και με καλύτερη αντίληψη και πιο ώριμο μυαλό να γράψω», λέει η κ. Λαζάρου.

 

Τα πρωινά εργαζόταν, κρατούσε ένα νοικοκυριό, το βράδυ πήγαινε σχολείο και το βράδυ μέχρι αργά μελέτη.

 

«Όταν θέλει κάποιος, οργανώνει την ημέρα του. Είμαι εργαζόμενη μητέρα. Με ελάχιστο ύπνο το 24ωρο, καθόμουν και διάβαζα. Και σίγουρα η μεγάλη προετοιμασία γίνεται τους τελευταίους μήνες», λέει χαρακτηριστικά.  

 

Αυτό που τονίζει είναι ότι: «θυσιάζεις τον ελεύθερο χρόνο, τις κοινωνικές υποχρεώσεις. Το “κάντε ησυχία η μαμά διαβάζει”, ακουγόταν μέσα στο σπίτι. Ο άνδρας μου ήταν 100% υποστηρικτικός. Χρειάζεσαι έναν άνθρωπο δίπλα σου. Βοηθάει και στις δουλειές του σπιτιού».

 

Η συμβουλή της για κάποιον που δίνει πανελλήνιες είναι: «καλό διάβασμα. Να περνάει ξανά και ξανά την ύλη, να είναι προσηλωμένος στο μάθημα, να αντλεί και να εκμεταλλεύεται τις γνώσεις που έχουν να του δώσουν οι καθηγητές.

 

Προτρέπει και άλλους, είτε νεαρά παιδιά είτε μεγαλύτερους, να κυνηγήσουν το όνειρό τους και ότι υπάρχουν δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες.

 

Επόμενο στάδιο για τη Μαριάννα Λαζάρου το μηχανογραφικό.

 

«Κύριος στόχος ήταν το τμήμα των βρεφονηπιοκόμων. Βέβαια με όλα αυτά τα μόρια γεννιούνται και άλλες ιδέες. Η κατεύθυνση του τομέα Υγείας έχει σπουδαίες σχολές», σημειώνει.

 

Τα παιδιά της

 

Από τα έξι παιδιά οι τρεις είναι ενήλικες. Ο ένας ο γιός τελείωσε το Πολυτεχνείο της  Ξάνθης, η μία κόρη είναι στο Μαθηματικό της Σάμου και η άλλη είναι φοιτήτρια στο τμήμα Φυσικής του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.

 

Το τέταρτο παιδί θα δώσει πανελλήνιες σε δύο χρόνια: «Μιλάμε πλέον την ίδια γλώσσα. Μπορώ να τον βοηθήσω ή τουλάχιστον να τον καταλάβω», λέει η κ. Λαζάρου.  

 

Στην ερώτηση πώς αντέδρασαν τα παιδιά στο άκουσμα ότι η μαμά έβγαλε 19.000 μόρια απάντησε: «Περηφάνεια. Χάρηκαν πολύ. Έχω τους μεγαλύτερους θαυμαστές μου».

 

 Ακούστε όσα είπε η Μαριάννα Λαζάρου στον KavalaNews 102.8: