Πολύωρη ταλαιπωρία καταγγέλλει ότι υπέστη ένας μελισσοκόμος που επιχείρησε να μεταβεί στη Θάσο από το λιμάνι της Κεραμωτής. Λέει ότι δεν τον άφησαν να επιβιβαστεί στο πλοίο για Θάσο με το όχημα του για λόγους ασφαλείας. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τηρούσε όλες τις προδιαγραφές όμως ο καπετάνιος του πλοίου δίνει μια τελείως διαφορετική περιγραφή, λέγοντας ότι όλο το περιστατικό έγινε μπροστά στις λιμενικές αρχές.

 

Όπως περιγράφει στο KavalaNews o μελισσοκόμος, το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6) πήγε με το αυτοκίνητο της δουλειάς του στο λιμάνι, έχοντας στην καρότσα εργαλεία και 10 άδειους ορόφους από μελίσσια.

 

«Ενώ έφτασα στην ώρα μου, στις 12.20, ένας από τους λιμενικούς δεν μου επέτρεψε να μπω στο πλοίο γιατί, όπως μου είπε, οι όροφοι με τα μελίσσια δεν ήταν σκεπασμένοι στην καρότσα. Βρήκα το κατάλληλο δίχτυ ώστε να μπω στο πλοίο, αλλά τελικά πέρασε η ώρα και το έχασα», λέει ο μελισσοκόμος.

 

Έχοντας χάσει το δρομολόγιο της Κοινοπραξίας (Μητσόπουλος) περίμενε το επόμενο δρομολόγιο που εκτελούσε η ΑΝΕΘ. Αφού, όπως λέει, τακτοποίησε τα πράγματα στην καρότσα με το δίχτυ, κόβει εισιτήριο.

 

«Κόβω το εισιτήριο μου και πάλι ο καπετάνιος από το Θάσος ΙΙ δεν μου επέτρεψε να μπω γιατί μου είπε πως δεν τα είχα καλά δεμένα. Ανέβηκα στο αμάξι και έβγαλα τους ορόφους με τα μελίσσια για δουν ότι είναι άδειοι. Τότε ήρθε ο λιμενικός ο οποίος μαζί με τον καπετάνιο δεν με άφησαν να μπω γιατί λέει παραφέρθηκα. Αγανακτισμένος ήμουν. Έτσι το Θάσος ΙΙ αναχώρησε και εγώ περίμενα ξανά στο λιμάνι το επόμενο φέρι. Τηρούσα όλα τα μέτρα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Τελικά έφτασα στον προορισμό μου μετά από τρεις ώρες», αναφέρει ο μελισσοκόμος.

 

Τι λέει ο καπετάνιος

 

Τελείως διαφορετική είναι η περιγραφή του καπετάνιου, ο οποίος επικοινώνησε με το KavalaNews. Ο πλοίαρχος ανέφερε ότι ο εν λόγω οδηγός δεν είχε συμμορφωθεί ούτε στην πρώτη απόπειρα να επιβιβαστεί στο φέρι της άλλης εταιρίας, ούτε στη δεύτερη απόπειρα και ότι τα δύο περιστατικά έγιναν μπροστά στους λιμενικούς που είχαν υπηρεσία. 

 

"Στο φέρι είχαν ήδη επιβιβαστεί 240 παιδιά για κατασκήνωση, σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζα σε κίνδυνο τους επιβάτες προκειμένου να μπουν μελίσσια χωρίς την τήρηση των απαραίτητων κανόνων" λέει ο καπετάνιος στο KavalaNews και εξηγεί ότι ζητήθηκε από τον οδηγό ξανά να σκεπάσει το φορτίο. 

 

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η φωτογραφία που έστειλε ο καταγγέλλων με το φορτίο σκεπασμένο είναι μετά την απόπειρά του να μπει στο πλοίο κι αφού κατάλαβε ότι χάνει και το δεύτερο δρομολόγιο. 

 

Περιγράφει ένα σκηνικό έντασης, με βρισιές και χειρονομίες, που έγινε μπροστά στους λιμενικούς που όπως λέει κατέγραψαν το συμβάν στο σχετικό ημερολόγιο και προχώρησαν σε συστάσεις. 

 

"Ακόμη κι αν δεν είχαμε παιδιά στο πλοίο, δεν θα έβαζα ποτέ σε κίνδυνο ακόμη κι έναν επιβάτη που ενδεχομένως δεχτεί τσίμπημα και είναι αλλεργικός" σημείωσε ο καπετάνιος.