Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου λειτουργεί σε έξι νησιά και σήμερα αριθμεί πάνω από 20.000 φοιτητές και φοιτήτριες, μεταξύ των οποίων 18.349 προπτυχιακοί, 2.073 μεταπτυχιακοί και 897 διδακτορικοί.

 

Το 70% των αποφοίτων βρίσκει εργασία στον πρώτο χρόνο και το 68% εργάζεται στο αντικείμενο των σπουδών του.

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεταξύ άλλων, έχει συμπεριληφθεί στο 5% των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως (Webometrics Ranking of World Universities).

 

Τα τμήματα του βρίσκονται σε έξι νησιά του Αιγαίου, στη Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ρόδο, Λήμνο και Σύρο.

 

«Σπουδάζοντας το μέλλον» ήταν το μήνυμα της συνέντευξης Τύπου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (29/6) στο κέντρο της Αθήνας με βασική ομιλήτρια την Πρυτάνισσα Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη και τη συμμετοχή στη συζήτηση των Κοσμητόρων της Σχολής Περιβάλλοντος, Καθηγητή Π. Δημητρακόπουλο, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Καθηγητή Ν. Ζούρο, της Σχολής Διοίκησης, Καθηγήτρια Μ. Λεκάκου, της Σχολής Θετικών Επιστημών, Αν. Καθηγητή Σ. Ξανθόπουλο, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητή Ι. Σειμένη και της Πολυτεχνικής Σχολής, Αν. Καθηγητή Π. Καβάσαλη.

 

Με κεντρικό θέμα τις σύγχρονες τάσεις σπουδών, τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σύνδεση με την αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος, η κυρία Χ. Βιτσιλάκη έδωσε έμφαση στις σπουδές υψηλής ποιότητας που προσφέρει το Ίδρυμα και την καινοτόμα έρευνα που διεξάγεται σε αυτό, ενώ παρουσίασε και τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων. Ειδικότερα, το 81% των αποφοίτων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων και το 93% των διδακτορικών σπουδών, απασχολούνται ήδη στην αγορά εργασίας.

 

Επίσης, το 35% όσων έκαναν πρακτική μέσω του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρήκε άμεσα εργασία.

 

«Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποτελεί μια εγγυημένη επιλογή σπουδών για τρεις λόγους. Πρώτον, διότι έχει χτίσει ουσιαστικές γέφυρες όχι μόνο με τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και με την αγορά εργασίας. Δεύτερον, επειδή προσφέρει μια ξεχωριστή ποιότητα ζωής, που διακρίνεται από τους ανθρώπινους ρυθμούς και την ασφάλεια των νησιωτικών κοινωνιών, και τρίτον λόγω των διεθνών συνεργασιών του, με κορωνίδα τη συμμετοχή στη συμμαχία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ERUA», δήλωσε η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κυρία Χρυσή Βιτσιλάκη.

 

«Επενδύουμε στην καινοτομία και τη συστηματική έρευνα και εκσυγχρονίζουμε διαρκώς το γνωστικό μας αντικείμενο. Για αυτό εδώ οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, που τους ξέρουμε με το μικρό τους όνομα, έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν το μέλλον στο Αιγαίο».

 

Με τη σειρά τους, οι έξι Κοσμήτορες των Σχολών ανέδειξαν τα προτερήματα και τις επαγγελματικές προοπτικές της εκάστοτε Σχολής, και εστίασαν στα καινοτόμα προγράμματα που προσφέρουν.

 

Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν οι Καθ. Νικόλαος Ζούρος, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθ. Ιωάννης Σεϊμένης, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθ. Στυλιανός Ξανθόπουλος, Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών, ενώ οι Καθ. Μαρία Λεκάκου, Κοσμητόρισσα Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, Καθ. Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Κοσμήτορας Σχολής Περιβάλλοντος και Καθ. Πέτρος Καβάσαλης, Κοσμήτορας Σχολής Πολυτεχνικής Σχολής μίλησαν μέσω κάμερας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

 

Παρασκευή Βονάτσου / [email protected] / 6945231957

 

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 

Τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρίσκονται σε έξι (6) νησιά του Αιγαίου, στη Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ρόδο, Λήμνο και Σύρο. Ως έγκυρο και υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό – ερευνητικό Ίδρυμα, που δραστηριοποιείται σε σύγχρονα και δυναμικά γνωστικά αντικείμενα, φιλοδοξεί να εμπεδώσει και να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη θέση του στο ελληνικό και διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον και να αυξήσει την ελκυστικότητά του - μέσα σε συνθήκες διεθνούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης - επιδρώντας παράλληλα δυναμικότερα, για την ενίσχυση της θεσμικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής συνοχής της πολυνησιωτικής περιοχής, της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Για την επίτευξη του οράματός του, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οικοδομεί στην παράδοση της καινοτομίας, της διεπιστημονικότητας και του κοινωνικού του ρόλου.

 

Φωτογραφία 1:  από αριστερά προς δεξιά: Γιάννης Παπαδημητρίου (Συντονιστής και δημοσιογράφος), Ιωάννης Σεϊμένης, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Στυλιανός Ξανθόπουλος, Κοσμήτορας Θετικών Επιστημών, Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Φωτογραφία 2: από αριστερά προς δεξιά: Ιωάννης Σεϊμένης, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στυλιανός Ξανθόπουλος, Κοσμήτορας Θετικών Επιστημών

 

Φωτογραφία 3: από αριστερά προς δεξιά: Γιάννης Παπαδημητρίου (Συντονιστής και δημοσιογράφος), Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στυλιανός Ξανθόπουλος, Κοσμήτορας Θετικών Επιστημών, Ιωάννης Σεϊμένης, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών. 

 

(δελτίο Τύπου)