Στην απόλυση ενός εργαζομένου προχώρησε επιχείρηση της Καβάλας.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας Θάσου:

 

«Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου συνάδελφος και εκλεγμένος συνδικαλιστής στο ΔΣ του Συνδικάτου μας μετά τις πρόσφατες εκλογές μας, απολύθηκε από την εργοδοσία του ξενοδοχείου Εσπέρια».

 

«Ο συνάδελφος όλο το διάστημα που εργαζόταν στην επιχείρηση διεκδικούσε τα δεδουλευμένα του, δήλωνε ότι δεν είναι ζήτημα αποκλειστικής ατομικής ευθύνης τα μέτρα προστασίας μες στο χώρο εργασίας και πάλευε να μην μετατραπεί η 8ωρη σύμβασή του σε 6ωρη με το Συνδικάτο μας, κάτι που το κατάφερε. Αυτοί είναι οι λόγοι που η εργοδοσία τον είχε «βάλει στο μάτι» και έψαχνε την κατάλληλη στιγμή για να τον ξεφορτωθεί», λέει η ανακοίνωση.

 

Αναλυτικά:

 

«Εφόσον έληξαν τα μέτρα που αφορούσαν τις επιχειρήσεις που είχαν πραγματοποιήσει αναστολές, έλαβαν ζεστό χρήμα από τις επιδοτήσεις που απλόχερα τους χάρισε η κυβέρνηση από τις τσέπες του λαού και των εργαζομένων, προχώρησαν στην απόλυσησυνδικαλιστική δίωξη εργαζόμενου, χρησιμοποιώντας γελοίο πρόσχημα.

 

Ο συνάδελφος όλο το διάστημα που εργαζόταν στην επιχείρηση διεκδικούσε τα δεδουλευμένα του, δήλωνε ότι δεν είναι ζήτημα αποκλειστικής ατομικής ευθύνης τα μέτρα προστασίας μες στο χώρο εργασίας και πάλευε να μην μετατραπεί η 8ωρη σύμβασή του σε 6ωρη με το Συνδικάτο μας, κάτι που το κατάφερε. Αυτοί είναι οι λόγοι που η εργοδοσία τον είχε «βάλει στο μάτι» και έψαχνε την κατάλληλη στιγμή για να τον ξεφορτωθεί.

 

Η εργοδοσία του Εσπέρια έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι για την αύξηση των κερδών της δεν θα σταματήσει πουθενά, ούτε θα διστάσει να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενο.

 

Απαντάμε κι εμείς με τη σειρά μας: Ούτε εμείς θα σταματήσουμε πουθενά μπροστά στις ανάγκες κάθε εργαζόμενου και της οικογένειας του.

 

Οι εργαζόμενοι του κλάδου πληρώσαμε την ανάπτυξή τους με τον ιδρώτα μας και τα ψίχουλα που μας πετούσαν, μείναμε 2 σχεδόν χρόνια σε αναστολές και τώρα πάλι βλέπουμε τις κρατήσεις τους να εκτοξεύονται και να φτάνουν σε προ πανδημίας επίπεδα, ενώ οι μισθοί μας δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα λόγω και της ακρίβειας, το προσωπικό  είναι εξαντλημένο, γιατί «βγαίνει η δουλειά» με τους μισούς εργαζόμενους.

 

Φτάνει πια, ήρθε η ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή και να έχουμε τη ζωή που μας αξίζει. 

 

Το Συνδικάτο μας καταδικάζει την άδικη συνδικαλιστική απόλυση! Θα δώσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για να γυρίσει ο συνάδελφος στη δουλειά του. Επισημαίνουμε, επίσης στην εργοδοσία του Εσπέρια και σε κάθε «πλάτη» της ότι οι προσπάθειες που κάνει αυτό το διάστημα να σπείρει διχόνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους της επιχείρησης για να μην ενωθούν απέναντί της, θα πέσουν στο βρόντο. Γιατί θα φροντίσουμε εμείς για αυτό.

 

Προχωράμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με συνέλευση. Καλούμε κάθε ξενοδοχοϋπάλληλο και κάθε εργαζόμενο του κλάδου να συμπορευτεί με το Σωματείο του και να συμμετέχει στις δράσεις μας το επόμενο διάστημα».

 

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας Θάσου.

 

(δελτίο Τύπου)