γράφει η

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Μια παγκόσμια κομπίνα έφτασε και στο νησί της Θάσου όπως φαίνεται από τις καταγγελίες οι οποίες φτάνουν στο KavalaNews.gr από επαγγελματίες του νησιού.

 

Πρόκειται για τους γνωστούς στο εξωτερικό "Indian Scammers" οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες καλούν συνέχεια και μάλιστα επίμονα ακόμα και ακατάλληλες ώρες λόγω της διαφοράς ώρας με τη χώρα μας.

 

Τώρα τι κάνουν αυτοί; Λένε ότι είναι από τη Microsoft «hello I’m calling from Microsoft» αν το υποψήφιο θύμα απαντήσει και συνεχίσει να τους μιλάει του λένε ότι ο υπολογιστής του έχει πρόβλημα και ζητούν να το επιδιορθώσουν. Προσπαθούν μάλιστα με τεχνάσματα να πείσουν αν αυτός που του τηλεφωνούν δείξει δυσπιστία.

 

Αν καταφέρουν και τον πείσουν τότε του ζητάνε να κατεβάσει ένα teamviewer, το πρόγραμμα που κάποιος μπορεί να μπει από μακριά στον υπολογιστή μας για να κάνει κάποια εργασία. Αυτό που συνήθως κάνει ο τεχνικός μας στον οποίο εμείς δίνουμε πρόσβαση και τον γνωρίζουμε καλά.

 

Με αυτό το πρόγραμμα μπαίνουν στον υπολογιστή του θύματος και αφού κλέψουν ό,τι κωδικούς από τράπεζες βρουν μετά τον κλειδώνουν και στη συνέχεια ζητάνε λίτρα για να τον ξεκλειδώσουν.

 

Είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο στο εξωτερικό πλέον τους ξέρουν και κλείνουν το τηλέφωνο. Υπάρχουν και χάκερς που τους καταστρέφουν τα τηλεφωνικά κέντρα.

 

Μιλάνε στα αγγλικά, μιλάνε και στα Ελληνικά όμως. Σύμφωνα με τεχνικούς ηλεκτρονικών υπολογιστών η Microsoft δεν πρόκειται ποτέ να πάρει κάποιον τηλέφωνο και να του πει ότι έχει πρόβλημα στον υπολογιστή και συνιστούν μεγάλη προσοχή.