επιμέλεια

Κάτια Γιαννουκάκου

 

 

Πανέτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες είναι το τέταρτο κατά σειρά μέλος της Xenios Gate.

 

Πρόκειται για το deluxe ξενοδοχείο Alexandra Elegance βρίσκεται στην περιοχή Ποτός της Θάσου, δίπλα στο ξενοδοχείο Alexandra Beach.

 

«Το Alexandra Elegance στοχεύει στο Bridging Generations

 

 

Υιοθετώντας μια νέα τάση της παγκόσμιας ταξιδιωτικής αγοράς, το Alexandra Elegαnce εξειδικεύεται στην προσέλκυση οικογενειών με παιδιά τα οποία βρίσκονται στην εφηβική ηλικία.

 

 

Το νέο ξενοδοχείο αναπτύσσεται σε παραθαλάσσια ιδιόκτητη έκταση 15 στρεμμάτων. Η επένδυση κόστισε κοντά στα 4 εκατ. ευρώ κι έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

 

Το «Αlexandra Elegance», γεμάτο από μεγάλες και μικρότερες πισίνες, απλώνεται, με χαμηλούς όγκους και ήπιες γραμμές, ανάμεσα στο μπλε της θάλασσας και το πράσινο μίας περιοχής κατάφυτης με πεύκα.

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει μόλις 37 δωμάτια, σε κτίσματα τύπου bungalows. Eίναι οι δύο βίλες casa di Alexandra’s, 20 σουίτες junior και grand με ιδιωτική πισίνα και 15 σουίτες με θέα και αυτές στη θάλασσα αλλά χωρίς ιδιαίτερη πισίνα.

 

Το κυριότερο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του «Alexandra Elegance», είναι οι πάρα πολλές δραστηριότητες που προσφέρει στους φιλοξενούμενους επισκέπτες του.

 

Δραστηριότητες στην ύπαιθρο και στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, από θαλάσσια σπορ και καταδύσεις, ποδηλασία και εξερευνήσεις με πεζοπορίες, μέχρι παιχνίδια στη νεροτσουλήθρα, αλλά και συνεδρίες yoga και pilates, ενώ όσοι προτιμούν τη σκιά των δένδρων από τη χαλαρωτική άνεση του εστιατορίου, μπορούν να επιλέξουν ένα πικ νικ στη φύση για ποιοτικό οικογενειακό χρόνο ή αλλιώς, quality family time.

 

Τα ξενοδοχεία της «Xenios Gate

 

Η «Xenios Gate», η μπράντα της εταιρείας «Ξενοδοχεία Κοθάλη Α.Ε.», έχει ως σήμερα τρία ξενοδοχεία στη Θάσο και από πλευράς δυναμικότητας αποτελεί τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή επιχείρηση στο νησί, με συνολικά 339δωμάτια, που όταν προστεθούν και τα δωμάτια του «Alexandra Elegance», φτάνει στα 376.

 

 

Το πρώτο ξενοδοχείο της «Xenios Gate», της οικογένειας Κοθάλη, είναι το «Alexandra Beach» στον Πoτό και αυτό, κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 235 δωματίων το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1990.

 

 

Ακολούθησε το 2009, στη Σκάλα Παναγίας- Ποταμιάς, το «Alexandra Golden».

Το 5άστερο δυναμικότητας 65 δωματίων, που βρίσκεται στην παραλία της Χρυσής Ακτής, βραβεύτηκε μάλιστα από την ιστοσελίδα Holiday Check, ως το κορυφαίο στην Ελλάδα στην κατηγορία μόνο για ενήλικες και, ως 12ο καλύτερο στον κόσμο.

 

Aξίζει να σημειωθεί, ότι τα Holiday Check Awards 2020, απονέμονται μετά από κριτικές των τουριστών που τα επισκέφθηκαν το 2019.

 

 

Το τρίτο ξενοδοχείο της «Xenios Gate», είναι το «Α for Art», ένα art design hotel δυναμικότητας 39 δωματίων, κατηγορίας 4 αστέρων, που δημιουργήθηκε το 2016 σε διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο στο Λιμένα.

 

Τέλος στην οικογένεια της «Xenios Gate», προστέθηκε και το «Αlexandra Elegance».

 

Η ανάπτυξη της «Xenios Gate» στη διάρκεια αυτών των ετών αντικατοπτρίζει την απόφαση της εταιρείας να επενδύουν στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Θάσου, μία σταθερή πολιτική που δεν θα είχε αποδώσει στο βαθμό αυτό, εάν δεν είχε υποστηριχθεί από το προσωπικό της επιχείρησης.