Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές της Καβάλας μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο.

 

Διαμαρτύρονται για το νέο νόμο πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας, τάσσονται κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των συγχωνεύσεων και κατάργησης τμημάτων.

 

Την Παρασκευή, το συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων Χημικού, Φυσικού,  Πληροφορικής και Λογιστικής συγκεντρώθηκαν στον χώρο της νομαρχίας.

 

Συζήτησαν για το τι προβλέπει ο νέος νόμος πλαίσιο, «εκφράζοντας την καταδίκη τους για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων, την οποία σκέψη για πληρωμή συγγραμμάτων» όπως αναφέρουν.

 

«Μπροστά σε αυτή την επίθεση που δέχονται, οι φοιτητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια σειρά από δράσεις τις επόμενες ημέρες τόσο στο πανεπιστήμιο όσο και μέσα στην πόλη, ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα απέναντι στο νέο νόμο πλαίσιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση», τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση.

 

Αποφάσισαν για:

 

Κινητοποίηση στην διοίκηση της πρυτανείας στην Καβάλα την Πέμπτη 16/6 στις 11πμ για να απαιτήσουν να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο.

 

Εξόρμηση για να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για τον νέο νόμο πλαίσιο την Πέμπτη 16/6 στις 7:30 μμ στον παραλιακό δρόμο απέναντι από τα ΚΤΕΛ.

 

• Συνέντευξη τύπου στα τοπικά κανάλια.

 

(δελτίο Τύπου)