Την διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για στελέχωση, αλλά και ανακαίνιση του Ειρηνοδικείου Θάσου, απέσπασε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Γιάννης Πασχαλίδης μετά από συνάντηση που είχε μαζί του.

 

Όπως περιγράφει ο βουλευτής στην σχετική του ανακοίνωση: «ο υπουργός δήλωσε πως είναι γνώστης του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ειρηνοδικείο Θάσου, το οποίο υπολειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και διαβεβαίωσε πως θα επιληφθεί άμεσα του θέματος, ώστε να βρεθεί λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

 

Όσον αφορά το κτηριακό, σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, ο υπουργός τον διαβεβαίωσε πως «το υπουργείο είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακαίνιση και την αναδιαμόρφωση του χώρου, εφόσον ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς».

 

Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεση του να δημοσιευτεί άμεσα Προκήρυξη που θα αφορά το διορισμό Δικαστικών Υπαλλήλων, ώστε να καλυφθούν όλα τα υπαλληλικά κενά των δικαστηρίων της χώρας και αφετέρου την δημιουργία Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων, η οποία θα διασφαλίσει την ορθή κατάρτιση τους.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Στη συνάντηση, συζητήσαμε τα μείζονα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δικαστήρια της Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Αναδείξαμε τα μέτρα που προτίθεται να πάρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα αυτά. Ευχαριστώ τον Υπουργό για το ενδιαφέρον του και τη διάθεση του να βοηθήσει». 

 

(δελτίο Τύπου Γ. Πασχαλίδης)