«Η οδήγηση με σταθερή ταχύτητα, εκτός ότι μας προσφέρει ασφάλεια, επιτυγχάνει και μια πολύ μικρή κατανάλωση βενζίνης», σημείωσε ο κ. Ιαβέρης

 

Η αυξημένη τιμή της βενζίνης αποτελεί συνηθισμένο πλέον φαινόμενο, ωστόσο λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας οι περισσότεροι οδηγοί χρησιμοποιούν και το κλιματιστικό του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να καταναλώνουν περισσότερη βενζίνη. Ο δάσκαλος ασφαλούς οδήγησης, Κωνσταντίνος Ιαβέρης, μιλώντας στην ΕΡΤ «Με νέα ματιά» έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την κατανάλωση λιγότερης βενζίνης.

 

Ο κ. Ιαβέρης τόνισε πως η συνετή χρήση του κλιματιστικού και η «αυτόματη λειτουργία στο κλιματιστικό του αυτοκινήτου» συμβάλει στην κατανάλωση λιγότερης βενζίνης.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ιαβέρη: «Η οδήγηση με σταθερή ταχύτητα επιτυγχάνει μια πολύ μικρή κατανάλωση βενζίνης, όπως και η αποφυγή άσκοπων φρεναρισμάτων και η μείωση του γκαζιού».

 

Τα οφέλη από την μείωση του γκαζιού δεν αφορούν μόνο την εξοικονόμηση καυσίμου, αλλά και τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων, τη μεγαλύτερη ασφάλεια, τον περιορισμό των ατυχημάτων στους δρόμους, τον περιορισμό της ηχορύπανσης, αλλά και τη μεγαλύτερη ηρεμία των οδηγών και επιβατών, με σκοπό την απόλαυση του ταξιδιού.

 

Συνεπώς, «η οδήγηση με σταθερή ταχύτητα, εκτός ότι μας προσφέρει ασφάλεια, επιτυγχάνει και μια πολύ μικρή κατανάλωση βενζίνης» είπε κ. Ιαβέρης.

 

Άλλος ένας τρόπος μείωσης της κατανάλωσης βενζίνης είναι η αφαίρεση του περιττού φορτίου από το αυτοκίνητο, καθώς όπως είπε «καταναλώνει περισσότερη βενζίνη».

 

Ακόμη, σημαντικό ρόλο έχει η επιλογή καλής ποιότητας καυσίμου και για αυτό «καλό είναι να ενημερωθούμε για τα πρατήρια που έχουν καλά καύσιμα και όχι νοθευμένα» ανέφερε.

 

Τέλος, σε κάθε αυτοκίνητο η σωστή εκκίνηση αλλά και σβήσιμο του κινητήρα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία και μακροζωία του, καθώς και στη μείωση της κατανάλωσης βενζίνης και των εκπομπών ρύπων.