Από την 1η Ιουνίου, δημότες ηλικίας 65+, του Δήμου Καβάλας θα μπορούν να λάβουν μέρος στο δωρεάν πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων, «3η e-λικία».

 

Ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό θα παρέχει καθοδήγηση στη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, με σκοπό την εξατομικευμένη υποστήριξη στη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχονται από το Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

 

Θα μπορούν να μάθουν μέχρι και τα πρώτα βήματα πλοήγησης στο διαδίκτυο.

 

«Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κάποιος θα τον βοηθούμε για να αποκτήσει βασικές δεξιότητες. Θα εκπαιδευτούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές που έχουν δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς», λέει στον KavalaNews 102.8 ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Προγραμματισμού Ψηφιακών Υπηρεσιών, Γιώργος Μιχαηλίδης.

 

Εξηγεί ότι οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον διαθέτουν συσκευή θα ήταν καλό κατά την εκπαίδευση να χρησιμοποιούν αυτή γιατί σε κάποιες υπηρεσίες απαιτούνται προσωπικοί κωδικοί.

 

Αυτό που σημειώνει είναι ότι: «από τα βασικά κομμάτια του προγράμματος τα social media και διάφορες πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης».

 

Πέντε «ψηφιακοί βοηθοί»

 

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι μήνες.

 

Ένας θα τοποθετηθεί στο ΚΑΠΗ της Νέας Καρβάλης, δύο στων Κρηνίδων και δύο θα περιοδεύουν στα ΚΑΠΗ της Καβάλας.

 

Στον χώρο των ΚΑΠΗ θα αρχίσουν οι υπεύθυνοι με τους "ψηφιακούς βοηθούς" να τους ενημερώνουν για το πρόγραμμα.

 

Μεγαλύτερη έμφαση δόθηκε οι περισσότεροι να πάνε στην περιφέρεια του Δήμου και όχι στην πόλη γιατί αυτές είναι οι ανάγκες, σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης.

 

 Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: