Υπάρχουν και καλές ειδήσεις. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν δύο μπουτίκ με ρούχα γι’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

 

Η Έλσα Βακιρτζή συγκέντρωνε ρούχα στο κατάστημά της για φτωχές οικογένειες και αποφάσισε να το κάνει πιο οργανωμένα. Πολλοί άνθρωποι βοήθησαν και έτσι προέκυψαν δύο καταστήματα μέσα στη Δημοτική Αγορά της Καβάλας (στα παλιά ψαράδικα).

 

«Συγκεντρώθηκαν ρούχα σε μεγάλες ποσότητες και τοποθετήθηκαν όμορφα για να τα δουν και να τα διαλέξουν οι άνθρωποι που τα χρειάζονται», λέει η στον KavalaNews 102.8 η δημοτική σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας Έλσα Βακιρτζή.

 

Το εγχείρημα το ξεκίνησε στο κατάστημα της και στη συνέχεια το συζήτησε με τον δήμαρχο ώστε να βρεθεί κάποιος χώρος και έτσι παραχωρήθηκαν δύο καταστήματα στη Δημοτική Αγορά.

 

«Πολλοί συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, σεντόνια. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε», σημειώνει.

 

Αυτό που τόνισε η κ. Βακιρτζή είναι ότι μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα παιδικά ρούχα και παπούτσια.

 

Το ακριβές ωράριο λειτουργίας των δύο καταστημάτων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Πιθανόν θα είναι ανοιχτά Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο.

 

Για το αν υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια είπε ότι «δεν χρειάζεται να φέρνει κάποιος χαρτιά ότι έχει ανάγκη».

 

Αν κάποιος θέλει να δωρίσει ρούχα μπορεί να επικοινωνήσει με την Έλσα Βακιρτζή είτε να πάει στη μπουτίκ της Δημοτικής Αγοράς. Αν είναι κλειστή τότε μπορεί να αφήσει τα πράγματα στο διπλανό ιχθυοπωλείο.

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: