«Δεν μπορεί να μιλάμε για κόστος σε ζωές από την πανδημία του κορωνοϊού και να ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο το κάπνισμα σκοτώνει περίπου 6 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο» δηλώνει ο δήμαρχος Καβάλας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.

 

Τόνισε ότι: «μόλις πνευμονολόγοι του Νοσοκομείου Καβάλας αποδεσμευτούν από τη μάχη της πανδημίας, θα επαναλειτουργήσουν το ιατρείο διακοπής του καπνίσματος».

 

Η γραπτή δήλωση του Θόδωρου Μουριάδη:

 

«Δεν μπορεί να ζητάμε να ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον και να μην υπολογίζουμε ότι το κάπνισμα προκαλεί 3-15 φορές επιπλέον τοξικότητα μεγάλης συγκέντρωσης μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα.

 

Δεν μπορεί να μην υπολογίζουμε ότι σε λιγότερο από μιας ημέρας διακοπής του καπνίσματος, ο οργανισμός αρχίζει να επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα.

 

Κάνω έκκληση στους συνδημότες, που εξακολουθούν να καπνίζουν, να κάνουν την προσπάθειά τους.

 

Πλέον, υπάρχουν πολλές σύγχρονες μέθοδοί, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να απαλλαγούν από τη σκλαβιά της νικοτίνης.

 

Μάλιστα, μόλις οι πνευμονολόγοι του Νοσοκομείου μας αποδεσμευτούν από τον σημαντικότατο αγώνα τους κατά της πανδημίας, θα επαναλειτουργήσουν το Ιατρείο Διακοπής του καπνίσματος.

 

Σήμερα πρέπει να σταθούμε δίπλα στον καπνιστή συγγενή και φίλο και να τον κάνουμε να πιστέψει ότι αυτό το τσιγάρο που καίει πρέπει να είναι το τελευταίο».