γράφει ο

Κώστας Λουκούμης

 

Ανεβαίνει ο πήχης στις Κρηνίδες μετά τις εκδηλώσεις που έγιναν αλλά και με  αυτές που είναι στα… σκαριά για να γίνουν. Γι’ αυτές μίλησε στον KavalaNews 102.8 το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων, Παναγιώτης Αρσονιάδης απαντώντας και στις γκρίνιες περί κλειστών καταστημάτων.

 

 

«Δεν είναι δυνατόν να απομονώνουμε ένα συμβάν και να τα ισοπεδώνουμε όλα. Οι τοπικές επιχειρήσεις αναπροσαρμόζονται ώστε να λειτουργήσουν και ως τουριστικές. Παρόλο που οι Κρηνίδες φιλοξενούν τόσο μεγάλη ιστορία, οι επιχειρήσεις δεν είχαν ξεκινήσει στο να υποδέχονται το τουριστικό κύμα. Αυτό δημιουργείται σιγά σιγά. Μην έχουμε την απαίτηση να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται υπομονή και στήριξη. Το να βγαίνει ο καθένας και να προσβάλλει τις τοπικές επιχειρήσεις δεν δίνει λύση αλλά δημιουργεί επιπλέον προβλήματα», λέει ο κ. Αρσονιάδης.

 

 

Επίσης, το τελευταίο διάστημα οι Κρηνίδες βρέθηκαν στο επίκεντρο στο πλαίσιο των αγώνων moto-cross που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου οι διοργανωτές ετοιμάζονται να υποδεχθούν το Βαλκανικό πρωτάθλημα με πάνω από 200 συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων έχει πάρει πρωτοβουλίες να γίνουν στις Κρηνίδες επίσης παράλληλες δράσεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Έτσι, θα δημιουργηθεί ξανά ένας πόλος έλξης θεατών για να υπάρχει μία τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή», σημειώνει ο κ. Αρσονιάδης.

 

Για τις 19 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί μία μοναδική συναυλία στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων με την Μαρινέλλα και τον Μάριο Φραγκούλη (δες ΕΔΩ).

 

 

«Προχωρήσαμε σε αυτή τη κίνηση για να αναδείξουμε τον τόπο μας και την περιοχή μας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μελών μας», λέει ο κ. Αρσονιάδης.

 

 

Το κόστος τις τιμής των εισιτηρίων δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

 

 

Σχετικά με την ερώτηση περί διεξαγωγής «Λευκής Νύχτας» στις Κρηνίδες ο Παναγιώτης Αρσονιάδης είπε ότι:

 

 

«Υπάρχουν σκέψεις. Όταν φτάσουμε στο σημείο να είμαστε έτοιμοι και οργανωμένοι, θα γίνει και αυτό»

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: