Το 1927, στην οδό Κολοκοτρώνη 7 στην Καβάλα, ένα νεοκλασικό κτήριο χαιρετούσε το μέλλον.

 

Σχεδόν έναν αιώνα μετά την ανέγερσή του, άλλαξε ρόλο και ταυτότητα και ανακαινίστηκε από τη Σάντρα Καλλιάγρα και το Normless Architecture Studio με τους πιο σύγχρονους όρους της διακόσμησης χωρίς να διαγράφει το αρχιτεκτονικό παρελθόν του.

 

Το τριώροφο ξενοδοχείο "The Anthemion House", μεγαλοπρεπές και μοντέρνο, φρέσκο και αρχοντικό, αποτελεί οικοδόμημα-κόσμημα για την πόλη της Καβάλας.

 

Η άνεση είναι μια διαρκής συνθήκη

 

Τα γύψινα ανθέμια που υπάρχουν στην πρόσοψη και περιμετρικά του οικοδομήματος τού χαρίζουν το όνομά του. To ξενοδοχείο είναι σημείο συνάντησης του παλιού και του νέου. Η άνεση είναι μια διαρκής συνθήκη και η λειτουργικότητα ένας σύνδεσμος ουσιαστικής επικοινωνίας με τους επισκέπτες του.

 

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου βρίσκεται η ρεσεψιόν καθώς και ένα εκ των πέντε διαμερισμάτων του ξενοδοχείου. Στο ίδιο επίπεδο, κάτω από την εξωτερική σκάλα του κτηρίου έχει διαμορφωθεί κι ένας προαύλιος χώρος.

 

Τα υπόλοιπα έξι δωμάτια του ξενοδοχείου έχουν ισομοιραστεί στους δύο ορόφους του κτιρίου, σε καθέναν από τους οποίους υπάρχει και αντίστοιχο lobby.

 

Μπλε, πράσινο, χρυσό και ξύλο

 

Κεραμικά πλακίδια με γεωμετρικά μοτίβα χρησιμοποιήθηκαν για τα μπάνια και κάποιους κοινόχρηστους χώρους, ενώ πράσινες και μπλε αποχρώσεις σε συνδυασμό με λεπτομέρειες σε ματ χρυσό επιλέχθηκαν για τα χειροποίητα έπιπλα των δωματίων.

 

 Οι ξύλινες πόρτες του κτίσματος αποκαταστάθηκαν και επανατοποθετήθηκαν ενώ για τους κοινόχρηστους χώρους και για τα μπάνια κατασκευαστήκαν μεταλλικές πόρτες με χειροποίητα πόμολα.

 

 Οι έντονες πινελιές χρώματος δημιουργούν υπέροχη αντίθεση με το ξύλο. Το υλικό που αμέσως δημιουργεί μια ζεστή και χαλαρωτική αίσθηση σε οποιοδήποτε δωμάτιο κι αν τοποθετηθεί.

 

 Το Anthemion House στην Καβάλα με την φρέσκαδα του σύγχρονου και την αρχοντιά του ρετρό, συναντά την διαχρονικότητα.

 

 

πηγή: travel.gr 

Photo: George Sfakianakis/Normless Architecture Studio