Ένα επεισόδιο που σημειώθηκε σε μια παρτίδα μπιρίμπας, σε καφενείο χωριού στην περιοχή του Παγγαίου, έφτασε… μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Το επεισόδιο είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2014 αλλά εκδικάστηκε μόλις χθες.

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μια παρέα θαμώνων καφενείου έπαιζε μπιρίμπα. Ένας άλλος θαμώνας που παρακολουθούσε την παρτίδα της μπιρίμπας κατηγορήθηκε… για γρουσουζιά.

 

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτή φέρεται να μίλησε με άσχημο τρόπο στον θαμώνα που παρακολουθούσε το παιχνίδι και να του έριξε ευθύνες για την κακοτυχία του και τα συνεχόμενα άσχημα φύλλα.

 

Στο δικαστήριο φάνηκε ότι το επεισόδιο αυτό δεν ήταν το πρώτο. Οι δύο άνδρες είχαν παρελθόν… άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό είχε εκτυλιχθεί μεταξύ τους πριν από καιρό.

 

Ο θαμώνας του καφενείου που έκανε τη μήνυση, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι απλώς παρακολουθούσε το παιχνίδι της μπιρίμπας και δέχτηκε αιφνιδίως και χωρίς αιτία μια φραστική επίθεση. Όπως είπε, ο παίκτης (ο κατηγορούμενος) του φώναξε δυνατά και μίλησε απρεπώς. Οι βρισιές, σύμφωνα με τον μηνυτή, ακούστηκαν μέχρι και στα μέλη της οικογένειάς του, η οποία κατοικεί στο σπίτι πάνω ακριβώς από το καφενείο.

 

Ο κατηγορούμενος είχε έναν μάρτυρα υπέρασπισης στο δικαστήριο ο οποίος κατέθεσε ότι ο μηνυτής είχε γίνει ενοχλητικός στον παίκτη και του έκανε υποδείξεις για το ποια χαρτιά πρέπει να παίξει. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο κατηγορούμενος του έκανε απλώς μια παρατήρηση να σταματήσει να του λέει ποια χαρτιά να παίξει.

 

Ο δε κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι δεν σημειώθηκε καν επεισόδιο που να είναι άξιο λόγου ή συζήτησης, πόσω δε μάλλον και δικαστηρίου.

 

Το δικαστήριο τελικά αθώωσε τον κατηγορούμενο και όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα πήραν μια γεύση από το πόσες ασήμαντες υποθέσεις φτάνουν στα δικαστήρια και καθυστερούν σημαντικά το έργο απονομής δικαιοσύνης σε άλλες σοβαρότερες και πιο επείγουσες υποθέσεις.

 

Όσοι βρίσκονταν πάντως στο ακροατήριο και σχημάτισαν στο μυαλό τους εικόνες από αυτά που περιγράφονταν, θα θυμήθηκαν την γνωστή σκηνή από την ταινία «Η Χαρτοπαίχτρα» όταν η Ρένα Βλαχοπούλου κατηγορούσε για γρουσουζιά την κατά τα άλλα γουρλού Σαπφώ Νοταρά, όταν αυτή χασμουρήθηκε…

 

Δείτε την σκηνή