Ο μητροπολίτης Δράμας, δεν δίστασε να σύρει ακόμα και στα δικαστήρια εκείνους που διέσπειραν ψευδείς ειδήσεις για τον κορωνοϊό. Αρνητές τον αποκαλούσαν από «μασόνο» μέχρι «πουλημένο» επειδή ήταν υπέρμαχος των εμβολίων. 

 

Υπέρμαχος των εμβολίων και της επιχείρησης «Ελευθερία» από τον κορωνοϊό, ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος που μεταξύ των άλλων έργων του, οι Δραμινοί θα τον θυμούνται και για τον αγώνα του την περίοδο της πανδημίας, «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 59 ετών (δες ΕΔΩ).

 

Κοντά του όλο εκείνο το διάστημα -και όχι μόνο- ήταν ο δικηγόρος του Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε συγκινημένος στο protothema.gr:

 

«Ο αιφνίδιος θάνατος του μητροπολίτη μας στα 59 του χρόνια, μας λυπεί όλους όσοι ήμασταν στο περιβάλλον του. Δεν το περιμέναμε σε καμία περίπτωση ήταν εντελώς αιφνίδιο το τέλος του και “έφυγε” από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Αυτή την ώρα γίνεται μια σύσκεψη και κατά 99% η ταφή θα γίνει στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Σωτήρος στη Σίψα, εκεί όπου βρίσκεται κι ο τάφος του Άγιου Γεώργιου ο Καρσλίδης».

 

Ήταν τον περασμένο Δεκέμβριο όταν ο Μητροπολίτης κατέθεσε μηνύσεις σε βάρος δυο συγκεκριμένων Δραμινών αρνητών του κορωνοϊού και των εμβολίων για «ψεκ¬ αναρτήσεις» σε σελίδα στο Facebook.

 

Στις αναρτήσεις τους οι δυο αντιεμβολιαστές, που είχαν συμπαρασύρει με τις απόψεις τους αρκετούς συμπολίτες τους, έφτασαν στο σημείο μέσα από προσβολές και ψεύτικες ειδήσεις να εναντιωθούν όχι μόνο στο έργο του αλλά και της προσωπικότητας του.

 

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες σε όσα γράφονταν για εκείνον:

 

«Μία κυρία ανέφερε ότι απηγόρευσα να ενταφιάζονται οι θανόντες από τον covid. Με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί μια αναστάτωση αρνητική για το πρόσωπό μου και να διασπείρεται το ψεύδος εις την κοινωνία μέσω του διαδικτύου. Κάτω δε από το σχολιασμό αυτής της ψευδούς ειδήσεως, κάποιος κύριος έγραψε τα εξής, δημοσιεύοντας τη φωτογραφία μου, “ιδού ο πουλημένος, ο αντίχριστος, ο μασόνος”. Εξετόξευσε τις τρεις βαρύτερες κατηγορίες που μπορεί να εκτοξεύσει άνθρωπος για έναν κληρικό και μάλιστα έναν Επίσκοπο. Ότι δηλαδή έχω δωροδοκηθεί από κάπου, ότι είμαι αντίχριστος, εγώ που είμαι εις τύπον Χριστού εις την τοπική εκκλησία της Δράμας και ότι είμαι μασόνος».

 

Αιφνίδιο τέλος

 

Ο ιεράρχης βρισκόταν το Σαββατοκύριακο στη Νάουσα, προσκεκλημένος του οικείου μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, προκειμένου να παραστεί στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας και για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

 

Το βράδυ της Κυριακής ο μακαριστός μητροπολίτης Δράμας επισκέφθηκε τη Βέροια όπου ένιωσε αδιαθεσία και αρχικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ εν συνεχεία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου και άφησε την τελευταία του πνοή συνέπειας εμφράγματος του μυοκαρδίου που υπέστη.

 

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος τοποτηρητής της χηρεύουσας μητρόπολης Δράμας ορίστηκε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων.