«Ο Μακαριστός Παύλος ήταν ένας πολύ αξιόλογος ιεράρχης με πλήρη επίγνωση του ρόλου του Ποιμενάρχη που είναι αυτός του να ενώνει το ποίμνιο και όχι να το διχάζει», γράφει σε ανάρτηση του ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κατσιμίγας.

 

Ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος «έφυγε» σε ηλικία 59 ετών. Από νωρίς το πρωί οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Δράμας χτυπούν πένθιμα (δες ΕΔΩ).

 

Η ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», Κώστα Κατσιμίγα:

 

«Εκφράζω την ειλικρινή και βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Μητροπολίτη Δράμας Παύλου, κατά κόσμον Αλέξανδρο Αποστολίδη, 59 ετών μόνο, που συνέβη σήμερα το πρωί 2 Μαΐου 2022, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

 

Ο Μακαριστός Παύλος ήταν ένας πολύ αξιόλογος ιεράρχης με πλήρη επίγνωση του ρόλου του Ποιμενάρχη που είναι αυτός του να ενώνει το ποίμνιο και όχι να το διχάζει.

 

Με τιμούσε με την εκτίμηση στο πρόσωπό μου εδώ και δέκα περίπου χρόνια.

 

Θα τον θυμάμαι πάντα για τους αγώνες του για την επαναλειτουργία της ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, για την απομόνωση των αφελών κρυπτοεξαρχικών στη Δράμα, την επαναλειτουργία της εκκλησίας του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Πετρούσσας, την προσπάθεια του να απομονώσει τις ακραίες φωνές που εναντιώνονταν στην αναγνώριση της Βόρειας Μακεδονίας και τη στάση του στο πρόβλημα της πανδημίας υπέρ του εμβολιασμού και τη χρήση της μάσκας.

 

Θα τον θυμάμαι πάντα με σεβασμό. Είναι μια μεγάλη απώλεια για την Περιφέρεια μας και ιδιαίτερα την  Δράμα».