γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

40 και όχι 50 ευρώ σύμφωνα με την απόφαση του επιδόματος καυσίμων για τις νησιωτικές περιοχές πιστώθηκαν όπως φαίνεται στο λογαριασμό δικαιούχου από το νησί της Θάσου. 

 

Όπως αναφέρει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στο ειδοποιητήριο του εμβάσματος αναγράφεται το ποσό των 40 ευρώ και όχι των 50 όπως έχει προβλεφθεί για τις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές. 

 

Αν και όπως διαπιστώνεται από το σχετικό ΦΕΚ που αναρτήθηκε στις 22-04-2022 η Θάσος συμπεριλαμβάνεται στις νησιωτικές περιοχές οι κάτοικοι των οποίων δικαιούνται την επιδότηση των 50 και όχι των 40 ευρώ όπως στις ηπειρωτικές περιοχές. 

 

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

 

Άρθρο 1

Λειτουργία της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022

 

1. Μέσω της ειδικής εφαρμογής της παρ. 4 του άρθρου 81 του ν. 4916/2022, κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, δύναται να αιτείται τη χορήγηση σε αυτό οικονομικής ενίσχυσης προς το σκοπό συμβολής στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022. Ειδικότερα για τους μήνες του προηγούμενου εδαφίου η πίστωση ανέρχεται στα ακόλουθα ποσά:

 

α) Πενήντα (50) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών- μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

 

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην πράξη μιας και από την ανάρτηση του κ. Λαχανά διαπιστώνεται το αντίθετο. 

 

Υπενθυμίζουμε ότι αρχικά το Υπουργείο Οικονομικών είχε ξεχάσει να συμπεριλάβει τη Θάσο στις νησιωτικές περιοχές. Το θέμα είχε φέρει στην επικαιρότητα η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος και το Υπουργείο είχε απαντήσει πως θα το διορθώσει. 

 

Αν και από το ΦΕΚ φαίνεται ότι το λάθος διορθώθηκε τότε εύλογο είναι το ερώτημα γιατί αυτό δεν αποτυπώθηκε και στο συγκεκριμένο έμβασμα αν και αναγράφεται καθαρά πως πρόκειται για κάτοικο Θάσου.