Μαζικές διακοπές ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς αρχίζουν από την Τετάρτη (27/4), υπό τις ασφυκτικές πιέσεις των παρόχων ρεύματος, παρότι σε αρκετές περιπτώσεις οι λογαριασμοί είναι παράλογα "φουσκωμένοι" λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής. 

 

Αυτό αποκάλυψε ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ, μιλώντας στο Open.

 

"Οι εντολές έχουν αυξηθεί από όλους τους παρόχους για διακοπές. Από αύριο θα αρχίσουμε κανονικά να βγαίνουμε για να γίνονται οι διακοπές, γιατί οι πιέσεις είναι μεγάλες", ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

 

Ερωτηθείς αν αναφέρεται σε μαζικές διακοπές ρεύματος, διευκρίνισε: "Σωστά, είχε γίνει μια διακοπή τώρα λόγω Πάσχα, και αύριο (σ.σ. Τετάρτη) κανονικά όσοι λογαριασμοί έχουν λήξει και δεν έχουν πληρωθεί, από μια τιμή και πάνω, έρχονται από τους παρόχους εντολές προς τους τεχνικούς να γίνουν οι διακοπές. Μόνο για τον νομό Αττικής έχουμε φτάσει το τελευταίο διάστημα ημερησίως πάνω από 500 εντολές διακοπής".

 

 

 

 

«Η καταπληκτική ποιότητα ζωής σε όλο της μεγαλείο»

 

«Από τη μία έχουμε τη μεγαβατώρα πάνω από τα 252 ευρώ ως προς την μέση ημερήσια τιμή στην χονδρεμπορική Αγορά Επόμενης Ημέρας για την χώρα μας, από την άλλη, από αύριο Τετάρτη ξεκινούν να εκτελούνται και πάλι οι εντολές των παρόχων ενέργειας για τη διακοπή ρεύματος σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς. Η καταπληκτική ποιότητα ζωής σε όλο της μεγαλείο», σχολιάζει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου