Στην τέχνη του ψωμιού διαγωνίζονται τέσσερις ομάδες από Λάρισα, Ξάνθη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη στο 5ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ψωμιού που γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης Artozyma.

 

Οι διαγωνιζόμενοι, όλοι μαθητές του ΟΑΕΔ, διαγωνίζονται σε τρία είδη ψωμιού: στο χωριάτικο, στο αργής ωρίμανσης και στο ψωμί του τόπου τους.

 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από έμπειρους αρτοποιούς μέλη της εθνικής ομαδας Αρτοποιών. Οι νέοι αρτοποιοί θα μάθουν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού τη Δευτέρα.

 

Στόχος η προώθηση των νέων ταλέντων του κλάδου

 

Στους νέους αρτοποιούς δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έναν Πανελλήνιο Διαγωνισμό, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία και κερδίζοντας γνώση δίπλα στην Εθνική μας Ομάδα, η οποία αποτελείται από τα κορυφαία στελέχη της Αρτοποιίας στη χώρα.

 

Τα μέλη της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων σε MasterClasses του 5ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού, καθώς επίσης και στη σύνθεση της κριτικής επιτροπής που θα αξιολογήσει τις ομάδες των Σχολών Αρτοποιίας.

 

Συμμετοχή έξι (6) τετραμελών ομάδων

 

Σάββατο 2 Απριλίου, θα διαγωνιστούν οι τρεις εξ αυτών και το απόγευμα οι υπόλοιπες στην Κατηγορία Ψωμιού.

 

Κυριακή 3 Απριλίου, θα διαγωνιστούν το πρωί οι απογευματινές ομάδες της προηγούμενης ημέρας και οι πρωινές θα διαγωνιστούν το απόγευμα, στην κατηγορία Ελληνικό Πρωινό στο Φούρνο.

 

Δευτέρα 4 Απριλίου, θα διαγωνιστούν όλες οι ομάδες με την καθοδήγηση των μελών της Εθνικής μας Ομάδας πλάθοντας το εθνικό μας ψωμί, το «Ψωμί της Πινακωτής».

 

Στο τέλος της ίδιας μέρας, η κριτική επιτροπή θα αναδείξει τις ομάδες που θα διακριθούν και θα βραβεύσει, σε μια ειδική τελετή, τους νικητές.

 

Κατηγορίες διαγωνισμού

Σάββατο 2 Απριλίου - Κατηγορία Ψωμιού

Ψωμί Χωριάτικο
Ψωμί Αργής Ωρίμανσης
Ψωμί του Τόπου μας - ελεύθερη επιλογή

 

Κυριακή 3 Απριλίου - Κατηγορία Ελληνικό Πρωινό στο Φούρνο

Τσουρέκι
Παραδοσιακό Κουλούρι & Καινοτόμο Κουλούρι
Πίτα (τοπική)
Γκουρμέ σάντουϊτς
Μια καινοτόμα πρόταση - ελεύθερο θέμα

 

Δευτέρα 4 Απριλίου - Κατηγορία Εθνικό Ψωμί

Ψωμί της Πινακωτής

 

Το πρωτάθλημα που θα διεξάγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της Artozyma 2022, διοργανώνει η GRUPPOFL υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος με τη στήριξη του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας» και την αρωγή και χορηγία της ΔΕΘ HELEXPO.