«Οι τιμές στην ταβέρνα έχουν αυξηθεί κατά 15% το τελευταίο διάστημα προκειμένου να μπορούν τα καταστήματα στην εστίαση να μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν», λέει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος των εστιατόρων Καβάλας Μάκης Κωνσταντινίδης.

 

Στο μεταξύ οι υπέρογκες αυξήσεις σε ηλιέλαιο και ενέργεια, κάνουν απαγορευτικό το κόστος για τα τηγανιτά φαγητά. Αρκετοί εστιάτορες αποφάσισαν να περιορίσουν ή και να  αποσύρουν την πατάτα ως συνοδευτικό, προκειμένου να κρατήσουν όσο γίνεται χαμηλά τα κόστη για τους ίδιους αλλά και για τους πελάτες.

 

«Το ηλιέλαιο πωλείται στα 35 ευρώ το 10λιτρο από 13 ευρώ που το αγοράζαμε με αποτέλεσμα ή να χρειαστεί να αυξήσουμε τις τιμές μας ή να καταργήσουμε τα τηγανιτά από τα καταστήματα» λέει ο κ. Κωνσταντινίδης.  

 

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης τόνισε πως είναι ψίχουλα: «όταν ο ασθενής είναι ετοιμοθάνατος αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να τον σώσουν «λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης ο οποίος εξηγεί πως πολλά καταστήματα στην εστίαση έχουν ήδη κλείσει καθώς δεν άντεξαν την κρίση. 

 

Ακούστε όσα είπε στον KavalaNews 102.8: