Προβληματισμός επικρατεί στους ειδικούς για το γεγονός πως τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν αρκετά υψηλά, γεγονός που οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού. 

 

 

Δήλωσε προβληματισμένη από το γεγονός «πως επιμένουν πολύ τα κρούσματα και πολλά από αυτά πλέον είναι συμπτωματικά, ενώ δεν ίσχυε αυτό στην αρχή».

 

Παράλληλα, την άποψη πως εμβολιασμός παραμένει σημαντικός τονίζοντας πως το πιστοποιητικό εμβολιασμό θα καταργηθεί επειδή έχει καταργηθεί η λειτουργικότητά του.

 

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί θα καταργηθεί το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τα μέσα Απριλίου, η καθηγήτρια εξήγησε πως αποτελεί πολιτική απόφαση γιατί φάνηκε πως δεν πείστηκε με το μέτρο αυτό η εν λόγω ηλικιακή ομάδα, και πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος πειθούς.

 

«Εμένα αυτό που με ανησυχεί ως προς τον κορωνοϊό είναι πως επιμένουν πολύ τα κρούσματα και πολλά από αυτά πλέον είναι συμπτωματικά, ενώ δεν ίσχυε αυτό στην αρχή» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λινού στο Mega.