Η βραβευμένη ταινία, «Κλαδί στη Φωτιά» των Κωνσταντίνου Μουρατίδη και Γενοβέφας Κτενίδου έρχεται στην Καβάλα σε δύο ειδικές προβολές, την 1η και 3η Απριλίου στον κινηματογράφο «Απόλλων». Στην οποία πρωταγωνιστεί η Καβαλιώτισσα ηθοποιός, Μαρία Καραβία.

 

Η ταινία έχει λάβει βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πράγας και πρώτο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη (Κωνσταντίνος Μουρατίδης), στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ HODU της Ινδίας. 

 

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Μπιμπίλας, Μαρία Καραβία, Γενοβέφα Κτενίδου, Γιώργος Πούλης, Αργύρης Μαντζανίδης, Γιάννης Χρυσάκης, Μελίνα Κολυριώτη, Κώστας Μουρατίδης.

 

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κών/νος Μουρατίδης

 

Πρόκειται για μία ταινία που δημιουργοί και συντελεστές της προέρχονται από την Καβάλα και Αλεξανδρούπολη και όλα τα γυρίσματα έγιναν στον Νομό Έβρου.

 

Αποδικνύεται έτσι ότι η απομακρυσμένη περιφέρεια έχει αξιόλογους δημιουργούς και καλλιτέχνες, οι οποίοι ανταγωνίζονται επάξια ταινίες σε διεθνή φεστιβάλ, και βραβεύονται. 

 

Το θέμα της ταινίας

 

Μητέρα και κόρη ξεκινούν μια νέα ζωή στην κωμόπολη Καλλιθέα. Όμως ένα σκάνδαλο του παρελθόντος βαραίνει το όνομα τους.  Η δολιοφθορά του προγόνου τους στις εγκαταστάσεις του μεταλλείου προκάλεσε καταστροφές που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στην τοπική κοινωνία και τις μνήμες των κατοίκων. Είκοσι πέντε χρόνια μετά, ένα μυστικό πέρασμα, το ημερολόγιο ενός προγόνου, ο φυγάς μπάτλερ και μια σκληρή γυναίκα θα αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του εγκλήματος...