Αμερικανικά άρματα μάχης πηγαίνουν στην Ξάνθη λόγω ελληνοαμερικανικής ασκήσης, ενώ, δυο ακόμη πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και της Ρωσίας πλέουν κοντά στην Λήμνο με ρότα το Θρακικό Πέλαγος, κοντά στην Καβάλα. 

 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Xanthi News, στην περιοχή του Πόρτο Λάγος βρίσκεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman, τα αεροσκάφη του οποίου πετούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θράκης, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Μαύρης Θάλασσας, επιτηρώντας τον ρωσικό στόλο της περιοχής, αλλά και τις κινήσεις εντός και πέριξ της Κριμαίας.

 

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δυο ακόμη πολεμικά πλοία, ΗΠΑ και Ρωσίας πλέουν κοντά στη Λήμνο με ρότα το Θρακικό Πέλαγος: 

 

"Πρόκειται για το Αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Bainbridge και τη Ρωσική φρεγάτα Admiral Kasatonov, εξοπλισμένη με πυραύλους Κρουζ Kalibr, τα οποία παρακολουθούν το ένα το άλλο στο Αιγαίο”, αναφέρει η ιστοσελίδα.

 

Πρόκειται δύο πολεμικά πλοία που διαθέτουν πυραύλους και πολεμικές δυνατότητες, για να πλήξουν αποτελεσματικά στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

 

Αμερικανικά άρματα μάχης στην Ξάνθη 

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το evrosnews, Αμερικανικά άρματα μάχης από το Svilengrad της Βουλγαρίας, μετακινούνται στην Ξάνθη, λόγω της ελληνοαμερικανικής ασκήσεως «θρακική συνεργασία».

 

Τα αμερικανικά άρματα μάχης έχουν προορισμό το πεδίο βολής στο Πετροχώρι της Ξάνθης, για να λάβουν μέρος σε κοινές ελληνοαμερικανικές ασκήσεις, με την συμμετοχή και μηχανοκίνητων μονάδων του Δ’ Σώματος Στρατού, οι οποίες θα διαρκέσουν ως τις 18 Μαρτίου.

 

Η κοινή άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ με άρματα μάχης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πεδίο βολής της Ξάνθης, στο οποίο θα υλοποιηθούν πολλά σενάρια πολεμικής φύσεως με ελληνικά Leopard και M1A2 ABRAMS, παρουσία πιθανών και άλλων μέσων.

 

 

 

 

Βάση υποστήριξης των ΗΠΑ στο στρατόπεδο "Γιαννούλη"

 

Επίσης στο πλαίσιο της παροχής υποστήριξης φιλοξενούντος έθνους στο Στρατόπεδο «ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ» εγκαταστάθηκε, για πρώτη φορά, βάση λογιστικής υποστήριξης η οποία είχε την ευθύνη της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα επιχείρησης μεταφοράς στρατιωτικού εξοπλισμού μετά την υπογραφή της νέας αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ.