Τον πόλεμο που ξέσπασε στην Ουκρανία μετά τη Ρωσική εισβολή στη χώρα σχολιάζει με ανάρτηση του στο Facebook ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα Alex Haditaghi. 

 

Συγκεκριμένα γράφει: 
 

Πρόκειται για έναν ακόμη παράλογο πόλεμο που ξεκίνησε από τη Δύση, κυρίως τους πολεμοκάπηλους της κυβέρνησης των ΗΠΑ! Οι 30 κορυφαίες των αμερικανικών πολεμικών εταιριών έχουν $260 δισεκατομμύρια στο πλαφόν της αγοράς τους. Το iShares U.S. Aerospace & Defense ETF, το μεγαλύτερο του είδους του με 33 συμμετοχές μετοχών, έχει αυξηθεί περισσότερο από 5% από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Οι μετοχές της Raytheon Technologies έχουν αυξηθεί σχεδόν 8%, General Dynamics 12%, Huntington Ingalls Industries 14%, Lockheed Martin 18% και Northrop Gr

 

Λες να μην ήθελαν πόλεμο;

 

Η Κρίση των Πυραύλων στην Κούβα, ήταν μια αναμέτρηση 34 ημερών (16 Οκτωβρίου – 20 Νοεμβρίου 1962) μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Σοβιετικής Ένωσης που κλιμακώθηκε σε διεθνή κρίση όταν οι αμερικανικές εκτοπίσεις πυραύλων στην Ιταλία και την Τουρκία αντιμετωπίστηκαν από Σοβιετικές αναπτύξεις παρόμοιων βαλλιστικών πυραύλων στην Κούβα. Η αναμέτρηση θεωρείται συχνά η πλησιέστερη κλιμάκωση του Ψυχρού Πόλεμου σε πυρηνικό πόλεμο πλήρους κλίμακας.

 

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Volodymyr Zelenskyy είναι ένας άλλος ηλίθιος influencer/ηθοποιός των Social media. Υπήρξε ήρωας χάρη στη μηχανή μάρκετινγκ της δύσης. Επέτρεψε στον λαό και τη χώρα του να χρησιμοποιηθούν από Δύση και ΗΠΑ και μπήκε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Ένας πόλεμος που η χώρα του δεν χρειαζόταν ή δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά.

 

Πριν από εξήντα χρόνια, οι ΗΠΑ δεν επέτρεψαν στους Ρώσους να εγκαταστήσουν πυραύλους στην Κούβα και τώρα ο Πούτιν δεν επρόκειτο να επιτρέψει στην Ουκρανία να είναι μέρος του ΝΑΤΟ και να έχει τη χώρα του να δεχθεί πυραυλική επίθεση με λιγότερο από 5 λεπτά χρόνο απόκρισης!

 

Οι Αμερικανοί το ήξεραν αυτό αλλά χρειάζονταν αυτόν τον πόλεμο για να φέρουν τα μέλη του ΝΑΤΟ και την Ευρώπη πιο κοντά στον εαυτό τους για άλλη μια φορά. 

 

Προσθέστε τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και έναν πολύ μη δημοφιλή πρόεδρο των ΗΠΑ και έχετε πόλεμο!

 

Μαλάκες: Κυβέρνηση ΗΠΑ, Τζο Σλίπι Μπάιντεν, Πούτιν και λίγες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Ο ηλίθιος/Ηλίθιος: Volodymyr Zelenskyy
 

Θύματα: Ο αθώος λαός της Ουκρανίας και της Ρωσίας που θα υποφέρει τόσο πολύ,

Ήρωας: Πολωνία και λίγες γειτονικές χώρες για βοήθεια προσφύγων.

Νικητές: Αμερικανικές και Δυτικές πολεμικές εταιρείες.