Η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας καλούν σε σύσκεψη σωματεία, συλλόγους και φορείς της πόλης για κλιμάκωση της δράσης ενάντια όπως αναφέρει στον «ιμπερααλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας». 

 

Η σύσκεψη θα γίνει την Τρίτη 8/3 στην αίθουσα «Ν. Μάρτη» στο ισόγειο της Νομαρχίας. 

 

Για την Παρασκευή (4/3) είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο στην πλατεία Καπνεργάτη (δες ΕΔΩ). 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

«Μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση με την καταδικαστέα και απαράδεκτη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που στην ουσία αφορά σε πόλεμο ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τη Ρωσία, σε βάρος του ουκρανικού, του ρωσικού και των άλλων λαών της περιοχής, με επίκεντρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής.

 

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και των άλλων αστικών κομμάτων, που στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», εμπλέκουν τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και του πολέμου.

 

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, που θέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

 

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

 

•Καμία εμπλοκή με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

 

•Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

 

•Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

 

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΡΑΦΑΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ!

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

(δελτίο Τύπου)