Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας και οι εργαζόμενοι του νομού στέκονται δίπλα στον λαό της Ουκρανίας. 

 

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας, Δαγκλή 19,  από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 08:00 το πρωί μέχρι 12:00 το μεσημέρι. 

 

Συγκεντρώνονται τα εξής:

 

•          Αποστειρωμένες γάζες, επιδέσμους, ταινίες για συγκράτηση γαζών, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα όπως παρακεταμόλη (π.χ. depon, panadol κλπ), Betadine, οινόπνευμα, σύριγγες. 

 

•          Τρόφιμα μακράς διάρκειας όπως κονσέρβες, γάλα τύπου εβαπορέ, ελαιόλαδο, όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, παξιμάδια, ζάχαρη, κλπ. 

 

•          Είδη ατομικής υγιεινής όπως σαπούνι, σαμπουάν, μωρομάντηλα, παιδικές πάνες κλπ.

 

«Ο αγώνας τους είναι αγώνας για την ελευθερία, αγώνας για τη ζωή που ονειρεύονται, αγώνας σπουδαίος. Στη δημοκρατία έχουμε κι εμείς οι πολίτες φωνή. Μπορούμε να συνεργαστούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας σε ένα κοινό πανανθρώπινο αίτημα: Να σταματήσει ο πόλεμος, κάθε πόλεμος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

 

«Οι εργαζόμενοι ενώνουμε τη φωνή μας και παλεύουμε για την ειρηνική συνύπαρξη  των λαών, για να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Καλούμαστε να δώσουμε προσωπικά  και συλλογικά τη μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε στους συνανθρώπους μας γιατί εμείς ξέρουμε καλά τι σημαίνει επιβίωση»., τονίζεται.  

 

Ερυθρός Σταυρός

 

 

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καβάλας, μετά από την σχετική ενημέρωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πληροφορεί ότι διενεργείται συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των πληγέντων από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

 

Όποιος επιθυμεί μπορεί καθημερινά, κατά τις ώρες 10:00-12:00, να φέρει την προσφορά του στο γραφείο, (Ελευθερίου Βενιζελου 37-1ος όροφος). Τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα θα μεταφερθούν στην κεντρική αποθήκη του ΕΕΣ στην Αθήνα, προκειμένου στη συνέχεια να αποσταλούν στους πληγέντες.

 

Τα προϊόντα που μπορούν να φέρουν οι ενδιαφερόμενοι:

 

- γάλα εβαπορέ

 

- σκόνη γάλακτος για παιδιά

 

- κονσέρβες κάθε τύπου

 

- δημητριακά

 

- παξιμάδια

 

- αλεύρι

 

- ζυμαρικά και όσπρια

 

Επίσης ανακοινώνεται, ότι όποιος επιθυμεί να αποστείλει οικονομική ενίσχυση, μπορεί να καταθέσει ό,τι θέλει στον παρακάτω λογαριασμό της EUROBANK:

 

0026.0240.300201205013

 

ΙΒΑΝ: GR26 0260 2400 0003 0020 1205 013

 

Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με την ένδειξη: «Ουκρανία».