Ο βουλευτής Δράαμς Κ. Χαρακίδης με ερώτηση που υπέβαλε στα αρμόδια υπουργεία θίγει το ζήτημα του αποκλεισμού ολόκληρων περιοχών του Ν.Δράμας από την τηλεοπτική ενημέρωση, λόγω της ελλιπούς κάλυψης από τα ψηφιακά κέντρα εκπομπής της εταιρίας DIGEA, στην οποία ανατέθηκε η μετάβαση της χώρας στην ψηφιακή τηλεοπτική εποχή.

Δεδομένου ότι τα προβλήματα έχουν ως αφετηρία τη σύμβαση που υπέγραψε η ΕΕΤΤ με τον Πάροχο, ο βουλευτής ζητά να μάθει εάν η ΕΕΤΤ έχει παρακολουθήσει και καταγράψει κατά πόσον ο Πάροχος έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις κάλυψης και εάν η σύμβαση προβλέπει ότι το κόστος για όσες περιοχές είναι εκτός κάλυψης θα επιβαρύνει τους κατά τόπους Δήμους. Θέτει επίσης το ζήτημα εάν είχε προηγηθεί διαβούλευση με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πριν την έκδοση της απόφασης ανάθεσης, ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο συνεργασίας τους με τoν Πάροχο και κατά πόσο δημιουργούνται υποχρεώσεις για τους ΟΤΑ από μία έννομη σύμβαση, στην οποία δεν υπήρξαν αντισυμβαλλόμενο μέρος.

Παράλληλα ρωτά την κυβέρνηση αν θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των όρων της συμφωνίας, ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης κάλυψη όλων των κατοίκων της χώρας με επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.

Τέλος ο βουλευτής θίγει και την παράμετρο του αποκλεισμού των πολιτών των ίδιων περιοχών από τη δημόσια τηλεόραση, δεδομένου ότι παρόλο που υφίστανται την χρέωση του τέλους για την ΕΡΤ, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, δεν λαμβάνουν αντίστοιχα τηλεοπτικό σήμα.