«Με κατάπληξη πληροφορούμαι από τον τοπικό Τύπο τη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας που οργανώθηκε με πρωτοβουλία τοπικών συναδέλφων, με όχι και τόσο συναδελφική συμπεριφορά απ’ ότι φαίνεται, και θέμα τον αγωγό ΤΑP», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος

«Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι ένας εκλεγμένος βουλευτής του Νομού Καβάλας εσκεμμένα αποκλείεται από αυτή τη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, αφού ο αγωγός ΤΑP είναι θέμα του τόπου και όχι του κυβερνώντος κόμματος.

Θεωρώ προβληματική την αντίληψη αυτή των συναδέλφων μου περί δημοκρατικής εκπροσώπησης αφού η Ελλάδα διέπεται από καθεστώς πολυκομματικής και όχι μονοκομματικής δημοκρατίας.

Θεωρώ επιβεβλημένη για λόγους θεσμικού τύπου, αλλά και για λόγους ουσίας ως προς το συγκεκριμένο θέμα, την παρουσία όλων όσων είχαν και έχουν άποψη για τον αγωγό ΤΑP από την πρώτη στιγμή που αυτός αποτέλεσε ζήτημα ζωτικού ενδιαφέροντος για τον τόπο.

Υπ’ αυτήν την έννοια, ο αποκλεισμός από τη συνάντηση ενός εκλεγμένου Βουλευτή Καβάλας, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας αποτελεί σοβαρό ατόπημα αυτών που επισπεύδουν τη σύσκεψη.    

Καταλαβαίνω την εμμονή των κυβερνητικών παραγόντων στις διαρκείς και επαναλαμβανόμενες συσκέψεις, για να δίδεται η εντύπωση ότι «σκύβουν πάνω από το πρόβλημα». Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με θέμα τοπικού και ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος, το σωστό είναι να καλούνται όλοι οι θεσμικοί παράγοντες που έχουν δικαιοδοσία και άποψη πάνω σε αυτό.

Η διακυβέρνηση μιας χώρας δεν είναι ακατάσχετος ακτιβισμός αλλά συντεταγμένη και οργανωμένη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων από τους αρμόδιους φορείς».