Οι 8 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του ρεπόρτερ Γ. Γεραφέντη «φωτογραφίζουν» έναν 21χρονο Έλληνα, που είναι εκ των συλληφθέντων, ως τον δράστη της δολοφονίας. 

 

Με εισαγγελική παραγγελία λαμβάνονται dna και αποτυπώματα για τη διασταύρωση με τα ευρήματα πάνω στο όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και κατ’ επέκταση την ταυτοποίηση. Δεν πρόκειται για σεσημασμένο και δεν υπήρχαν στη βάση της αστυνομίας τα αποτυπώματά του.

 

Χθες σε μπαράζ συλλήψεων οκτώ εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από ταυτόχρονες έρευνες και εφόδους σε σπίτια. Εκκρεμούν άλλα δύο από τα συνολικά 10 εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν χθες.

 

Σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου πέρασε το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη αρχικά ως δράστης της στυγερής δολοφονίας της 1ης Φεβρουαρίου με οπαδικά κίνητρα. Εις βάρος του έχει ασκηθεί, μεταξύ άλλων, ποινική δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

 

Μέσω του δικηγόρου του αναγνωρίζει πλέον πως βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης αλλά ισχυρίζεται πως δεν άγγιξε τον αδικοχαμένο 19χρονο ούτε τους φίλους του.

 

Πηγή: ΕΡΤ