Στο σφυρί από την ΕΤΑΔ παραλιακό κατάστημα στην Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής

 

Εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, από την οποία μας χωρίζουν λίγοι μήνες, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) έβγαλε στο σφυρί πριν λίγες ημέρες στο πλαίσιο διαγωνισμού, παραλιακό κατάστημα στην Αμμόγλωσσα της Κεραμωτής, στον νομό Καβάλας.

 

Πρόκειται για κατάστημα 53,92 τμ που αναπτύσσεται σε οικόπεδο 2.547 τμ, είναι ελεύθερο και βρίσκεται εντός σχεδίου πόλεως. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των κύριων χώρων το κατάστημα διαθέτει  ημιυπαίθρια έκταση εμβαδού 170,69 τ.μ.

 

Η παραλία, στην οποία βρίσκεται το τουριστικό ακίνητο, ξεχωρίζει για το εντυπωσιακό της σχήμα που θυμίζει γλώσσα. Ακριβώς απέναντι από την Αμμόγλωσσα βρίσκεται η Θάσος και η Θασοπούλα. Η παραλία έχει μήκος 5 km και μόνο ένα μικρό τμήμα της, είναι οργανωμένο με beach bars, ξαπλώστρες και ομπρέλες.

 

O διαγωνισμός που είναι ανοικτού τύπου θα έχει διάρκεια μέχρι τις 3 Μαρτίου, στις 14.00, ενώ η τιμή εκκίνησης καθορίζεται στα 30.000 ευρώ. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 5 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα 4.

 

Η χρήση του μισθίου όπως αναφέρεται στους ειδικούς όρους του διαγωνισμού προβλέπει: «κάθε επιτρεπόμενη τουριστική χρήση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία» ενώ αναφορικά με την καταβολή του μισθώματος αυτή θα γίνει σε δυο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις. Το βήμα ηλεκτρονικής δημοπρασίας είναι 5% επί της ανώτατης ήδη υφιστάμενης προσφοράς ή σταθερό βήμα.

 

Όπως αναφέρεται στους όρους του διαγωνισμού «το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται ετησίως κατά ποσοστό ίσο με το δείκτη τιμών καταναλωτή, όπως αυτός προσδιορίζεται εκάστοτε από την αρμόδια αρχή, πλέον μιας ποσοστιαίας μονάδας (ΔΤΚ + 1%), σε περίπτωση, δε, όπου το άνω ποσοστό είναι κατώτερο του 2%, η αναπροσαρμογή ορίζεται κατ´ ελάχιστο στο ποσοστό αυτό (2% επί του εκάστοτε καταβαλλόμενου μισθώματος)».

 

Πηγή: voria.gr